Whisky a Go Go 1968? – Nej Tøjhuset 2023

The Doors Alive skabte fra første tone en stemning fra dengang da bedstemoder var ung og kørte på en udboret knallert. Vi der har den luksus at huske tiden, ved lidt om hvordan det var.

The Doors på spillestedet Whisky a Go Go refererer til en række legendariske optrædener af det amerikanske rockband. På det berømte natklubsted Whisky a Go Go i West Hollywood, Californien spillede flere dengang mindre kendte orkester. Disse optrædener spillede en betydelig rolle i etableringen af The Doors’ omdømme og lanceringen af deres karriere i midten af 1960’erne.

Koncept bandet Doors Alive der tidligere har besøgt Fredericia, hensatte os denne aften til den mere syrede del af the Doors karriere men også mange af deres hits. Jim Morrison var både poet og musiker og på poet siden er der nok at vælge imellem.

The Doors Alive, er bredt anerkendes som verdens bedste hyldest til The Doors. Orkesteret vender trods et imponerede tour kalender, tilbage til Danmark efter deres succesfulde besøg sidste år. På grund af stor efterspørgsel har de annonceret fire nye koncerter i landet. Denne aften fik publikum en endnu mere indlevende visuel oplevelse (læs syret). Det høje niveau af autenticitet, som The Doors Alive leverer, er uovertruffen. Med imponerende anmeldelser og anbefalinger har dette britiske hyldestband turneret verden rundt i over 10 år og genskabt den ikoniske og tidløse rockgruppe fra Californien der siden Jim Morrisons død i 1971 ikke er videregivet autentisk.

The Doors spillede deres sidste koncert med Morrison d. 12. december 1970, på “Warehouse” i New Orleans, Louisiana. De resterende medlemmer forsatte bandet efter hans død, og udgav to plader inden de stoppede i starten af 70erne. Bandet blev gendannet i 2002, under navnet The Doors of the 21st Century. Men, men, men. Trods de er dygtige musiker så er de intet uden Jim Morrison.

The Doors Alive har optrådt i over 1000 shows i forskellige lande som Australien, Tyskland, Danmark, Chile, Libanon, Slovakiet og Kroatien og mange andre steder, et kik på deres tour kalender viser de ikke bliver arbejdsløse her og nu.

En koncert med the Doors er ikke kun musik, men også en teatralsk oplevelse, hvor musikken og Morrisons poesi er i centrum. The Doors Alive transporterede os denne aften tilbage til en svunden tid, hvor atmosfæren var overvældende og psykedelisk. Den fanger essensen af en tid, hvor ungdomsoprør, den seksuelle revolution og hippiekulturen satte følelser i kog måske derfor at nogle fra den lokale LGBT+ gruppering slog sig løs med lidt freak agtigt show på gulvet.
The Doors Alive’s forsanger Mike Griffiths, optræder som frontmand og formidler energien og scenetilstedeværelsen fra Jim Morrison tiden, han er en dedikeret kunstner, der stræber efter at genskabe den unikke stemning og karisma, som Jim Morrison udstrålede på scenen. Hans vokal og dynamiske optræden fanger essensen af The Doors’ musik som en helhed og giver det tætteste man kan komme på en original live optræden med de oprindelige Doors, i hvert fald før de blev for syret og Jim Morrison lidt for poetisk påvirket af diverse kemikalier.

Når man nu skal gøre det så autentisk som muligt, ja så var der også en flakse Jim Beam der blev drukket af på scenen og selvfølgelig en smøg på scenen. Folk nød det, de sang og dansede med på hver deres egen måde. En god aften med flashback til en svunden tid. Kort sagt det var skide fedt mand.

Skriv et svar