FHK havde ikke en høj udnyttelsesprocent angrebsmæssigt mod Aalborg i den afgørende DM-semifinale. Det kostede, og derfor spiller fredericianerne i dag første bronzekamp mod Skjern.

Det blev en hård dag på kontoret for Fredericia Håndboldklub (FHK) i den afgørende DM-semifinale mod Aalborg. Ikke mindst for FHK’s esser, Anders Kragh Martinusen og Kristian Stoklund, som ikke kunne konvertere deres sædvanlige effektivitet til det afgørende bidrag i kampen. Med henholdsvis to mål på otte skud og et enkelt mål på syv forsøg, var deres præstationer langt fra, hvad vi har set fra dem tidligere.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Da FHK triumferede over Aalborg hjemme med en knivskarp sejr på 30-29, var både Martinusen og Stoklund toneangivende med hver fire mål og fire assists. Hvis FHK skal have en chance for at tage noget med hjem fra Skjern i den første bronzekamp, er det uomtvisteligt, at disse to skal finde deres sædvanlige effektivitet og konverteringsrate tilbage.

Historisk set har FHK haft det svært mod Skjern siden deres tilbagekomst til ligaen i 2019. Trods tætte opgør og flotte resultater, herunder en uafgjort kamp på hjemmebane i efteråret, der endte 25-25, har FHK endnu til gode at hente en sejr over Skjern.

adp-as.dk

I sidste sæson var FHK tæt på at bryde denne trend. Ikke én, men to gange var de et hårstrå fra at vinde i Skjern, med nederlag på henholdsvis 32-31 og 28-26 i grundspillet og slutspillet. Tætte kampe, der vidner om et FHK-hold, der har potentialet til at overvinde Skjern, hvis bare profilerne Martinusen og Stoklund kan finde deres velkendte form.

Når kampen fløjtes i gang mellem Skjern og FHK klokken 18:30, vil øjnene blandt andet være på Martinusen og Stoklund. Kan de finde vejen til nettet med den effektivitet, man kender dem for, kan de meget vel være med til at skrive et nyt, historisk kapitel for FHK.