Et nervøst FHK-hold kom i menneskehænder mod Aalborg, der endte med at vinde 31-22 i den første DM-semifinale.

1975-1979. Disse år vil altid være indgraveret i hjerterne på Fredericia KFUM’s håndboldfans som en skinnende guldalder, der udløste en bemærkelsesværdig strøm af fem mesterskaber i træk. I denne magiske periode blev navnet Fredericia KFUM synonymt med sejr og triumf i håndboldkredse. Det var et tidspunkt, hvor klubben var uovervindelig, og dens navn genlød i håndboldhaller landet over med en næsten mytisk resonans.

Deres sidste fremtrædende præstation i denne glorværdige æra kom i 1980, hvor klubben fik DM-sølv. Denne medalje markerede afslutningen på en æra af ubesejrede helte, og den fremkalder stadig nostalgiske minder om en tid, hvor Fredericia KFUM herskede over dansk håndbold.

Det var profiler som Mogens “Muggi” Jeppesen, Anders Dahl Nielsen, Flemming Hansen og Jørgen Heidemann, der formede denne utrolige æra i Fredericia KFUM’s håndboldhistorie. De blev kendt som gigantene, der dominerede håndboldbanen, og deres navne blev cementeret i klubens historiebøger og hjerter. De er stadigvæk æret og elsket af klubben og dens fans, og deres legendariske bedrifter har tegnet konturerne for Fredericia KFUM’s stolte håndboldarv.

Siden 1980’erne har Fredericia ikke formået at hente en DM-medalje, men det kan der blive lavet på om i år. Dengang var det de folkekære “Muggi”, Dahl, Hansen og Heidemann, der var profilerne. I dag er det en sammentømret enhed med Gudmundur Gudmundsson som træner uden de store individuelle stjerner, der skulle forsøge at gøre fortidens hold kunsten efter.

I Sparekassen Danmark Arena i Aalborg var der næsten fuldt hus med 4.755 tilskuere. Blandt disse var der også 300 Fredericia-fans, som havde taget den lange tur til Aalborg for at støtte deres hold. De loyale fans, der kom i fem busser, sørger altid for at danne en støttende kulisse til FHK’s kampe, og DM-semifinalen var ingen undtagelse

adp-as.dk

Kampen startede med en hurtig fordel til hjemmeholdet Aalborg. Efter kun fire minutter førte Aalborg med 4-0. FHK syntes nervøse og smed bolden væk ved flere lejligheder. Træner Gudmundur Gudmundsson kaldte en tidlig timeout, men selv det kunne ikke stoppe Aalborgs dominans. De scorede yderligere et mål, inden FHK formåede at sætte deres første point på tavlen.

Efter 14 minutter var stillingen 8-7 til Aalborg. I et forsøg på at samle holdet kaldte Aalborg en timeout. Reinier Taboada udnyttede muligheden og begyndte at skyde med præcision for FHK. Hans indsats bragte FHK tilbage i kampen.

Alligevel viste Aalborg sig at være for stærke. 22 minutter inde i kampen havde Aalborg øget deres føring til 13-7, med målene haglende ind bag FHK. Igen forsøgte Gudmundsson at bryde rytmen med en timeout, men Aalborgs momentum blev ikke stoppet, og ved pausen var stillingen 16-11 i deres favør.

Efter pausen så det ud til, at FHK ville vende kampen. 36 minutter inde i kampen havde Aalborg kun en smal fordel på 18-16. Reinier Taboada brød gennem Aalborgs forsvar flere gange og hjalp FHK med at kæmpe sig tilbage i kampen. Cubaneren var den helt store oplevelse for FHK, og endte med at lave ni mål på 11 forsøg.

Dog var det Aalborg, der tog kampen til sig. 46 minutter inde i kampen var Aalborg i front med 25-22, efter en stærk præstation med seks mål i træk. Resten af kampen gik det ned ad bakke for FHK, da holdet lavede for mange fejl og ikke formåede at score flere mål. Det sidste mål for FHK blev sat ind af Einar Olafsson efter 46 minutter. Kampen sluttede med en sejr til Aalborg på 31-22 efter, at FHK i slutningen af kampen brændte flere oplagte chancer, heriblandt et straffekast og frie skud fra stregen.

Præstationen, som FHK leverede, stod i stor modsætning til det, der ellers har kendetegnet FHK i slutspillet, hvor de har spillet med en meget lille fejlprocent. FHK var i Aalborg kommet i menneskehænder, og kunne på dagen ikke stille noget op mod nordjyderne, der spillede skarpt med Felix Claar i spidsen. Svenskeren lavede i alt seks mål.

FHK har nu en udfordring foran sig, når der er returkamp i Fredericia på onsdag klokken 18:30. For at tvinge semifinaleserien ud i en tredje kamp, er FHK nødt til at vinde.