Rundtur fremhævede Fredericias vigtige rolle i den grønne omstilling

Årsmødet for Energy Cluster blev for nyligt markeret med en rundtur, der fremhævede potentialet i Fredericias grønne omstilling. Ifølge Rikke Angel, head of communication and event i Energy Cluster, blev denne rundtur en chance for at vise, hvad den grønne omstilling har opnået.

– Årsmødet gav anledning til, at vi organiserede denne rundtur. Formålet var at fremhæve og demonstrere, hvad den grønne omstilling er i stand til, og hvilke ambitioner vi har for den, sagde Angel og tilføjede:

– Mange af vores medlemmer er baseret her, og der sker utroligt mange spændende ting i byen. Energiklyngen fungerede som facilitator for dette samarbejde, hvilket gav anledning til mange synergier og god viden blev delt.

Angel, der selv er fra Fredericia, udtrykte sin begejstring for byens udvikling.

– Selv er jeg fra Fredericia, og det var enormt spændende at se alt det, der foregik her. Vi har kontor i området, hvor Supervoss engang lå, bemærkede hun.

Under årsmødet var fokus på det overordnede tema ‘grøn omstilling’.

-Vi organiserede paneldebatter, hvor de mindre virksomheder fik mulighed for at tale om, hvorvidt samarbejde med andre parter virkelig er så let, fortalte Angel.

Hun understregede vigtigheden af at give mindre virksomheder taletid og synliggøre udfordringerne i samarbejde og grøn omstilling.

– Vi sørgede for, at disse mindre virksomheder også fik taletid – det er ikke altid en dans på roser, og det var vigtigt, at vi fik disse udfordringer frem i lyset.

Medlemsskaren hos Energy Cluster er bred, og inkluderer små og større virksomheder, vidensinstitutioner og kommuner, herunder Fredericia. Ifølge Angel er det afgørende, at alle samarbejder for at opnå det fælles mål.

Dette års møde blev noget særligt takket være et effektivt samarbejde med Experience Fredericia og Messe C.

– Takket være et effektivt samarbejde med Experience Fredericia og Messe C, lykkedes det at designe og skabe unikke rammer for årsmødet, der satte fokus på den grønne omstilling, udtalte David Mogensen, Chefkonsulent ved Business Fredericia.

Programmet for Energy Crawl 2023 startede ved Hotel Fredericia, hvor man kørte mod havnen i Fredericia for at høre om byens visioner på energiområdet. Deltagerne besøgte spændende virksomheder som Airco Process Engineering, Energinet, Arla og mange flere energirelaterede aktører i Trekantområdet. Turen gik også til Taulov Dry Port, Everfuel og Crossbridge Energy – raffinaderiet i Fredericia, der har en vision om at blive CO2-neutral.

Rundturen endte på hotellet, hvor deltagerne havde mulighed for at deltage i Energy Cluster Denmarks netværksmiddag. Her samledes en række virksomheder, forskere og andre, der ønsker at samarbejde om grøn innovation.

Med en sådan vellykket rundtur kunne deltagerne mærke de store ambitioner og den rivende udvikling inden for den grønne omstilling i Fredericia.

Skriv et svar