Fredericia Håndboldklub er i semifinalen. De klarede selv skærerne, da de på udebane vandt 26-24 mod Skanderborg Aarhus i en kamp, der var mere intens end køn. Det hele endte i én stor jubel på halgulvet, da fredericianerne fejrede det med de mange medrejsende fans.

Det var ikke bare en hvilken som helst søndag aften for Fredericia Håndboldklub (FHK). Efter en nervepirrende kamp mod Skanderborg-Aarhus, sikrede FHK sig en plads i DM-semifinalen for første gang siden 1980. Og de gjorde det på dramatisk vis med en sejr på 26-24.

500 FHK-fans var på plads i hallen i Aarhus, og de bragte stemningen op på et hidtil uset niveau. Med et banner der proklamerede “Hele Fredericia er bag jer!”, skabte de en atmosfære, der gav genlyd helt tilbage til hjembyen. De var der for at fejre, og de fik mere end bare noget at fejre – de blev vidner til historie.

Fra starten af kampen var der intet, der tydede på, at dette ville blive en let sejr for FHK. Fredericianerne kom tidligt bagud 6-3, og den normal træfsikre Kristian Stoklund missede et vigtig straffekast. Men holdet rystede starten af sig og kæmpede sig tilbage til en 6-6 udligning.

Skanderborg-Aarhus trak dog fra igen og bragte sig foran 12-9, hvilket tvang FHK-træner Gudmundur Gudmundsson til at tage timeout. Ved pausen var FHK stadig bagud 13-11.

Anden halvleg begyndte med en fantastisk præstation af Emil Tellerup, der med en strafferedning satte tonen for resten af halvlegen. Han blev ikke passeret i målet før ni minutter inde i anden halvleg.

Fra det 37. minut til 40. minut kunne de mange tilrejsende fans se to energimål fra Reinier Taboada hænder. Det vendte kampen og FHK kom foran 15-14. Det var FHK’s første føring i anden halvleg, og den kom på et vigtigt tidspunkt. FHK udbyggede føringen til 18-16 takket være to scoringer fra Kristian Stoklund, som havde genfundet sin form.

Men Skanderborg-Aarhus gav ikke op, og med fire minutter tilbage af kampen udlignede de til 23-23. På det tidspunkt var de mange medrejsende fans nervøse. Mange sad klistret til deres telefon og fulgte med i, hvad stillingen var i kampen mellem GOG og BSH.

adp-as.dk

Med kun 13 sekunder tilbage af kampen, med 24-24 på måltavlen, kom kampens afgørende øjeblik. Kristian Stoklund, der havde haft en op-og-nedturs-aften, fandt Reinier Taboada i luften med en perfekt aflevering. Taboada scorede til 25-24, og fik alle fredericianere til at hoppe i jubel, kramme og juble. Emil Tellerup fulgte op med en redning og en scoring til det endelige resultat 26-24.

Det var en triumferende afslutning på en historisk aften for FHK. Uanset resultatet af kampen mellem GOG og BSH, var FHK nu sikret en plads i DM-semifinalen. Og det var alt, hvad de mange FHK-fans på tribunen behøvede at vide, før jublen brød løs. De stormede banen, tiljublede deres helte og fejrede denne historiske sejr som om, det var mesterskabet selv.

Efter 43 års venten har FHK endelig chancen for igen at vinde DM-medaljer og skrive en ny håndboldhistorie i Fredericia. Om det lykkes at komme hele vejen til finalen kommer det første svar på søndag i næste uge, hvor FHK spiller den første DM-semifinale på udebane mod Aalborg. GOG slog BSH, og møder Skjern i den anden semifinale.