Fredericia Håndboldklub mødte i pokalturneringens 6. runde Elitesport Vendsyssels 2. divisionshold på udebane. Holdet kom i uventede problemer, men gik videre.

Det var ikke til at se, at FHK er et af de mest formstærke hold i slutspillet. Holdet kom i uventede problemer, da turen onsdag aften gik til Hjørring for at møde Elitesport Vendsyssel, der endte som nummer et i 2. division pulje 1, og dermed i næste sæson er at finde i 1. division,

Dermed burde der være forskel på de to hold, og det var også til at se i første halvleg, hvor FHK førte med 11-5 undervejs, og endte med at gå til pause foran 14-10.

FHK roterede kampen igennem, men det blev ingen hviledag på kontoret for nogen af de etablerede spillere, der i stedet fik kampen som et træningspas, hvor der i stedet for taktiske øvelser, var et pokalavancement på spil.

I anden halvleg begyndte Elitespor Vendsyssel at få tro på tingene samtidig med, at FHK ikke spillede op til niveau. Hjemmeholdet reducerede til 16-15 inden, at udligningen kom til 20-20, men så fik FHK sat en prop i.

Martin Bisgaard gjorde det til 24-21 og så fik FHK afstand igen, men Elitesport Vendsyssel lagde sig ikke ned.

Med fem minutter igen havde FHK stadig ikke fået hægtet Elitesport Vendsyssel af. Stillingen var 28-26 til FHK, og det blev ved med at være tæt til det sidste. Gudmundur Gudmundsson forlangte timeout med omkring 30 sekunder igen, og det lykkedes efterfølgende fredericianerne at køre bolden rundt inden, at Rasmus Meyer blev spillet fri i sidste sekund. Stregspilleren misbrugte forsøget, men FHK vandt kampen 30-29 og er videre til næste runde i Santander Cuppen.

Næste gang FHK skal i aktion er på søndag, hvor modstanderen er Skanderborg Aarhus i slutspillet. Med minimum uafgjort sikrer FHK sig en plads i DM-semifinalen.