Det tydede på, at alt ville gå imod FC Fredericia i lørdagens kamp mod Fremad Amager, men det hele endte lykkeligt. Holdet trodsede et stort målmandsdrop og et rødt kort, og endte alligevel med at vinde.

Et uheld kommer sjældent alene. FC Fredericia har i sæsonens løb formøblet flere resultater i de sidste ti minutter, og lørdag kunne det være blevet tilfældet igen. Nede med en mand qua et tvivlsomt rødt kort til Jeppe Brinch gjorde ikke betingelserne nemme.

Et nyligt et eksempel på, at det er gået galt i de sidste ti minutter er forårspremieren mod Hillerød. Indtil ti minutter før tid stod der 0-0, men på to fejl i slutningen af kampen scorede sjællænderne to gange.

I efteråret skete det også flere gange, at FC Fredericia formøblede det resultat, som der var i slutningen af kampen. Mod Hvidovre på udebane udlignede Nicolaj Ritter med ni minutter igen, men med tre minutter tilbage af opgøret scorede Hvidovre til slutresultatet 3-2. Det skete ligeledes i udekampen mod Vendsyssel, hvor Lucas Jensen scorede til 2-1 dybt inde i overtiden, og på hjemmebane mod Hvidovre gik det også galt, da gæsterne scorede til 2-1 to minutter før tid.

Mod Fremad Amager på udebane glippede FC Fredericia sejren i sidste minut. Adam Jakobsen misbrugte et straffekast, og så måtte fredericianerne tage til takke med et enkelt point, og på udebane mod Hillerød var det tre point, der blev forvandlet til nul. FC Fredericia var foran 1-0, men på to mål i de sidste ti minutter vandt Hillerød.

Det giver i alt samlet set ni point, som FC Fredericia havde fået ekstra, hvis det var gået fredericianernes vej i den sidste del af kampene. Det havde stillet holdet i en helt anden situation end de er i nu, og med den modvind, som FC Fredericia har haft hen mod slutningen af kampene i denne sæson, stod ikke skrevet i kortene, at der ville blive holdt stand.

Slet ikke, når man kigger på, at Valdemar Birksø lavede en fejl, der ikke må ske ved Fremad Amagers udlignende mål, og at Jeppe Brinch fik rødt kort ved stillingen 2-1. Til FC Fredericias held var Amager på dagen ikke særlig gode, og samtidig havde fredericianerne en defensiv, der ikke gav noget væk i slutningen af kampen. Det gør, at der nu er tændt et lys for enden af tunellen, og at FC Fredericia nu kun har to point op til overlevelse.