Byrådet forventes at godkende frigivelsen af en lånepulje på 1,536 millioner kroner på deres møde mandag den 30. september. Puljen er målrettet energioptimeringsprojekter i selvejende haller, foreningsklubhuse og spejderhytter.

Formålet med lånepuljen er at yde op til 10-årige lån til rådgivning om og udførelse af energibesparelser, og initiativet udspringer af Middelfart Kommunes ambition om at fremme grønne og bæredygtige løsninger, der både kan reducere driftsomkostningerne og gøre faciliteterne mere energieffektive.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen uddyber:

– Det handler om, at foreninger og haller kan søge om en form for mellemfinansiering hos Middelfart Kommune. Der findes utrolig mange klubhuse rundt omkring, som er dårligt isolerede og derfor bruger mange penge på strøm og varme. Hvis man har et klubhus, der kan blive isoleret, vil det selvfølgelig koste noget at få det gjort, men omvendt vil man spare penge på energiregningen. Hvis man har et projekt, som for eksempel kan betale sig selv tilbage over 8 år, kan man få penge fra denne pulje til at lave energirenovering af sine klubfaciliteter eller halfaciliteter.

Lånepuljen har allerede været i brug i 2022 og 2023, hvor der blev godkendt ansøgninger for i alt 689.525 kroner fordelt på fem projekter. Ejby-Hallerne modtog støtte til tre projekter, mens Strib Fritids- og Aktivitetscenter og Lillebæltshallerne modtog støtte til henholdsvis ét projekt hver. Nu, hvor to af disse projekter står til afslutning, ansøges der om frigivelse af anlægsmidlerne, så de kan udbetales.

En ny ansøgningsrunde planlægges ultimo 2024 eller primo 2025, hvor foreninger og haller atter kan søge om midler til energioptimeringsprojekter.