Ole Steen Hansen (A) der igennem flere valgperioder, har været formand for Børne- og skoleudvalget, svarer på kritikken fra Sune Nørgaard (O) omkring Familieafdelingen i Fredericia Kommune. Han er ikke enig med Dansk Folkeparti, men bakker i stedet for op omkring Familieafdelingens arbejde, der nu fremover skal koste skatteborgerne 40 millioner kroner ekstra om året.

Hansen anerkender, at 40 millioner kroner ekstra er mange penge, men påpeger samtidig, at det er nødvendigt for at kunne hjælpe de mange familier, der har brug for støtte. Han siger:

– Det kan også ende med at blive omkring 40 millioner kroner. Der er endnu flere familier, der har brug for hjælp, og fordi tilbuddene bliver dyrere rundt omkring, så det er nødvendigt. Selvfølgelig drejer det sig om mange penge, og det må vi se på, men sådan er det bare; de skal faktisk ikke bruge pengene til andet end at betale de regninger, de har. Meget af det er lovgivning, og vi skal jo gøre noget. Det er et område, der er rimeligt lovstyret, siger Ole Steen Hansen.

Hansen fortsætter med at forklare, at Fredericia Kommune ikke er alene om disse udfordringer.

– Det er voldsomt, men hvis du kigger på alle kommuner, så er det jo sådan. Jeg tror, det er over 100 millioner. Det er jo det, der sker i alle kommuner i øjeblikket: familierne trives ikke, og det går ud over både børnene og forældrene,” siger han.

Task Force, som tidligere har gennemgået Familieafdelingen, har også været inddraget i de seneste vurderinger. Hansen udtrykker sin tilfredshed med deres arbejde:

– Der har jo været Task Force indeover og set på vores politik. Jeg synes, de gør et godt arbejde. Jeg synes, de er på rette spor. Vi har lige fået tilbagemeldinger fra dem, og de har lige været her og sagt, at vi er på rette spor. Måske kan man endda sige, at vi har haft mange sager pr. ansat, men det er jo vores ansvar, siger Ole Steen Hansen.

Når det kommer til Dansk Folkepartis kritik, er Hansen klar i sin respons:

– DF må mene lige hvad de vil, og Familieafdelingen er udfordrede. De gør det godt. Jeg synes faktisk, at de er i god gænge nu, og på vej frem. De har lige fået en ny chef. Jeg synes, at de gør det godt. Men de er udfordrede, ligesom alle andre kommuner. Det er nok det, jeg vil sige, forklarer han.

Hansen understreger, at de ekstra penge vil blive brugt på de børn og familier, der har mest brug for det.

– Borgerne får jo, at vi gør noget ved de børn og familier, der har brug for hjælp. Der har aldrig været flere familier, der har brug for hjælp. Og det skal vi selvfølgelig hjælpe. Det er vores mest sårbare familier, og selvfølgelig skal vi ikke bare gøre det blindt, og selvfølgelig skal vi gøre det på den bedste økonomiske måde. Men der er også bare nogle ting, der koster noget. O Vi kan blive bedre til at lave nogle gode anbringer. Men det er jo ikke kun anbringer. Det er også noget, vi kan lave i det kommune. Det er også det, vi laver ude på Nymarksvej. Vi vil se, om vi kan få dem hjem og så gøre det billigere. Men det er jo rigtige børn. Vi kan ikke bare give dem nogle tilbud, der ikke er gode nok, siger Ole Steen Hansen.

Når han bliver spurgt om, hvorvidt der er kommet flere børn til Fredericia, svarer Hansen:

– Ja, det må du spørge nogle af de andre kloge om. Men der kommer flere og flere børn på specialskoler. Og det siger jo også noget om, at der er flere og flere, der har brug for hjælp, lyder svaret.

Task Force har påpeget behovet for en fornyelse af forældrepolitikken, hvilket Hansen bekræfter:

– Det er derfor, vi har vedtaget en ny politik i år. Den er to måneder gammel, og den skal til at føres ud i livet. Den gamle, den har vi jo forlænget to gange. Men jeg ved simpelthen ikke, om det er en politik, der gør den store forskel på den korte bane. Men nu har vi vedtaget en ny politik i hele byrådet. Den er jo vedtaget, og den er på vej ud. Og for næste udvalgsmøde har vi faktisk de nye strategier på vej ud, siger Ole Steen Hansen.

Hansen afslutter med at forklare, hvorfor den gamle politik blev ved med at blive forlænget, og om det ikke var for længe at have den.

– Ja, det kan du sige. Men det er jo fordi, så skulle vi vente på visionen før. Derfor har vi i hvert år forlænget den gamle og arbejdet videre ud fra den, slutter Ole Steen Hansen.