Efter en lang og udfordrende sæson, har FC Fredericia endelig sikret sin overlevelse i NordicBet Ligaen. Dette blev cementeret i en nervepirrende 0-0 kamp mod Fremad Amager i søndags, som satte punktum for en periode, hvor FC Fredericia havde spillet sig ud af nedrykningskampen.

Denne bedrift er ikke blot et testament over holdets udholdenhed, men også et bevis på deres utrættelige arbejdsetik og sammenhold.

– Det er vores fortjeneste, at vi står her, og det er ikke Amagers fortjeneste. Vi har steppet op, og det har været imponerende at være ubesejret ni kampe i træk, siger e Mikkel Wohlgemuth.

Wohlgemuth, der har været en nøglespiller i FC Fredericias kamp for overlevelse, indledte sæsonen med høje forhåbninger.

– Jeg forventede vi endte i top 6. Alt så godt ud i starten. Men så røg vi ind i en periode med nederlag, hvor alt gik imod os, fortæller han.

Denne periode med nederlag viste sig at være en kritisk øjenåbner for holdet, og satte en ny dagsorden for resten af sæsonen.

– Det var da vi indrømmede, at det krævede arbejde. Der blev taget ansvar, og vi indrømmede, at vi hver især skulle give mere, siger Wohlgemuth.

Vendepunktet kom under en afgørende kamp mod HB Køge, hvor holdet skiftede til en 4-4-2 formation.

– Allerede op til havde vi kigget hinanden i øjnene og sagt ‘nu eller aldrig.’ Vi krævede noget af hinanden, og tacklede igennem. Vi vidste, at det gode spil måtte komme efter, at vi havde fået styr på vores forsvar, forklarer Wohlgemuth.

Denne taktiske ændring frigjorde holdets offensive spillere og skabte en ny dynamik på banen.

– Når vi fik det til at fungere, kunne de offensive boltre sig. Det har vist mentalitet, at hovedet er skruet rigtig på, og det kunne mærkes i omklædningsrummet. Fundamentet skal være der, tilføjer Wohlgemuth.

Trods sæsonens mange udfordringer, har holdet formået at bevare en konstruktiv atmosfære.

– Det er ikke blevet råbt højt, men talt med store ord og med respekt. Vi skal kunne give hinanden kritik. Der har ikke været ond stemning. Begynder man først at skælde hinanden ud, står det skidt til. Vi kiggede os selv i spejlet, og tog ansvar. Alle har spillet et flot forår ud fra de betingelser vi har, understreger Wohlgemuth.

Netop dette ansvar og fokus på kollektivet har været afgørende for holdets evne til at rejse sig. Det er et vidnesbyrd om FC Fredericia’s styrke, at alle spillere, uanset position, er klar til at kæmpe for holdet og for deres plads i NordicBet Ligaen.

– Hver eneste spiller har givet alt, hvad de havde, i hver eneste kamp. Vi har alle sammen stået sammen om dette. Og det er denne indsats, denne vilje til at kæmpe, der har gjort, at vi har kunne vende en svær sæson til en succes, fortsætter Wohlgemuth.

FC Fredericias sæson har været en demonstration af den viljestyrke, der kræves for at overvinde modgang. Fra at være under nedrykningsstregen til at sikre deres overlevelse i NordicBet Ligaen, har holdet vist en bemærkelsesværdig evne til at tilpasse sig, lære og vokse fra deres udfordringer.

Wohlgemuth ser frem mod den kommende sæson med fornyet optimisme.

– Vi har bevist, at vi kan komme tilbage fra svære situationer. Vi er stærkere nu og klar til at tage kampen op i den næste sæson. Vi er her for at blive, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan, siger Wohlgemuth.

Der resterer endnu to kampe i sæsonen for FC Fredericia. En hjemmekamp mod Hillerød på fredag, og en udekamp mod Nykøbing.

Skriv et svar