På kongeetapen i Tour de France leverede Jonas Vingegaard endnu en imponerende magtdemonstration, der resulterede i en øget føring på 7 minutter og 35 sekunder. Hans nærmeste rival, Tadej Pogacar, havde en krise og mistede yderligere tid i den samlede stilling.

Felix Gall fra AG2R førte an på etapen og krydsede målstregen først, efterfulgt af Simon Yates fra Jayco AlUla og Pello Bilbao fra Vingegaards egen Jumbo-Visma hold. Selvom Vingegaard kom ind som nummer fire på etapen, lige foran David Gaudu fra FDJ, var det hans præstation over for Pogacar, der var dagens vigtigste nyhed.

Efter en hård prøvelse på Col de la Loze, faldt Pogacar tilbage og mistede kontakt til favoritgruppen, hvilket resulterede i et betydeligt tidstab. Imens kørte Vingegaard fra de resterende favoritter og cementerede sin position som løbets stærkeste rytter.

I den samlede stilling fører Vingegaard nu komfortabelt foran Pogacar, som er 7:35 minutter efter, og Adam Yates, ligeledes fra UAE, som er 10:45 minutter bag. Selvom Vingegaard ikke nåede alle rytterne fra morgenudbruddet, hvor Felix Gall triumferede, rykkede hans primære mål om at forsvare sin Tour de France-titel betydeligt tættere på. Med sejren i sigte, kan Vingegaard næsten allerede smage champagnen i Paris.

Era de resterende favoritter, og han viste endnu engang, at han er Tourens stærkeste rytter. Selv om han ikke nåede alle rytterne fra morgenudbruddet, hvor Felix Gall triumferede, rykkede hans hovedmål – at forsvare sin Tour de France-titel – betydeligt tættere på. Med sejren inden for rækkevidde kan Vingegaard nu næsten dufte sin plads på podiet i Paris.