Mystikken omkring Kirkebrand løst: 9-årig kordreng indrømmer overfor sin mor

Tidligt torsdag morgen rapporterede Sydøstjyllands Politi, at en 9-årig kordreng var ansvarlig for branden i den historiske Christianskirke. Drengen, plaget af skyld, har bekendt sin gerning til sin mor.

Branden blev opdaget tirsdag aften, da røg kunne ses strømme ud fra kirken. Både politi og brandvæsen blev hurtigt sendt til stedet. Ved ankomsten opdagede de, at ilden var startet i en papirdispenser på et af kirkens toiletter.

Tændstikker blev fundet nær det brændende sted, hvilket efterlod ingen tvivl – branden var ikke et tilfældigt uheld, men et bevidst forsøg.

– Videoovervågning hjalp med at indsnævre listen over potentielle gerningsmænd. Ingen andre end kirkens personale og kormedlemmer, der øvede den aften, havde adgang til toilettet, fortæller Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Mysteriet fandt sin løsning onsdag aften, da en mor ringede til politiet. Hun fortalte, at hendes 9-årige søn, et medlem af koret, havde indrømmet, at det var ham, der havde startet branden.

Han gik til bekendelse overfor sin mor, det var ham, der havde leget med tændstikker og herved antændt papir dispenseren på toilettet.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

– Drengen havde fået dårlig samvittighed og bekendtgjort over for sin mor, at han havde leget med tændstikker på toilettet. Vi har afhørt ham i henhold til reglerne for mindreårige og har sigtet ham for brandstiftelse. Selvom han ikke kan dømmes ved en domstol på grund af sin alder, er der muligvis tale om erstatningsansvar. Kommunen er også blevet involveret i sagen, forklarer Mikkel Ross.

Ross tilføjer, at de er “ret sikre” på, at denne brand ikke har nogen forbindelse til en anden brand, der skete samme aften i Madsby Legepark, hvis årsag endnu er uafklaret.

Branden resulterede i røg- og sodskader på toilettet, men heldigvis blev ingen skadet.

Skriv et svar