For dem, der drømte om en pinsedukkert fra badebroen på Lyshøj Allé i Kolding, er der godt nyt. Fredag blev broen delvist genåbnet efter en kortvarig lukning. En inspektion påviste torsdag at nogle træelementer på broen var i alarmerende dårlig stand.

– Den yderste platform på broen er af sikkerhedsmæssige grunde spærret af, men resten af broen er nu genåbnet, så man kan tage en dukkert og hygge sig ved fjorden, oplyste Henrik Sandager Nissen, Kolding kommunes entreprenørchef.

Reparationsarbejdet forventes at begynde i starten af næste uge. I løbet af uge 22 og 23 vil en del af den yderste platform blive fjernet på grund af stabilitetsproblemer, og et gelænder vil blive opstillet på den yderste højre side af broen for at forhindre potentielle fald i vandet. Træelementer, der er ramt af råd, vil også blive udskiftet.

Derudover har kommunen hyret et firma til at gennemgå en omfattende vurdering af broens tilstand for at afgøre dens fortsatte levetid.

Den populære badebro, der har været en del af Kolding-samfundet siden 2014, blev oprindeligt konstrueret som et projekt i DR og Dansk Arkitektur Centers landsdækkende “Byg det op” konkurrence. Det var designet af Kim Toft Andersen fra Kolding, som blev en af vinderne af konkurrencen. Konkurrencens formål var at fremhæve danskernes potentiale til at ændre og påvirke deres fysiske miljø og skabe nye fællesskaber gennem midlertidig arkitektur.

Med en finansiering på 1,1 mio. kr. fra projektets partnere og en ekstra bevilling på 500.000 kr. fra Kolding Kommune, blev broen bygget i trykimprægneret fyrretræ. Kommunen har dog benyttet langtidsholdbart træ til de pæle, som broen hviler på.

Jakob Ville (V). Foto: Frank Cilius

– Hele ideen i projektet udskrevet af DR og Dansk Arkitektur Center var at arbejde med midlertidig arkitektur. Broen har vist sig at være en succes, og der er efterfølgende blevet investeret i sauna, m.m. i området, så selvfølgelig skal der fortsat være badebro. Nu får vi lavet en vurdering af broens tilstand, og så kommer forvaltningen med et bud på, hvad der kan gøres, bemærkede Jakob Ville (V), formand for Plan og Teknik.

Kolding Kommune har vedligeholdt broen siden dens etablering, med løbende udskiftninger af beskadigede brædder, søm, hængsler og lignende. Badebroens fremtid vil blive afgjort efter den kommende inspektion og vurdering.

Læs også: