Vind eller forsvind. FHK skulle bruge en sejr i den anden DM-semifinale mod Aalborg. Missionen lykkedes. I en sydende og kogende thansen ARENA vandt FHK 30-29 efter at have været bagud 29-27.

Det sydede og boblede på thansen ARENA. Den var udsolgt med 2.400 håndboldfans, hvis forventningerne skabte en elektrisk atmosfære, der kun kunne matche den intense kamp, der lå forude. Håndboldfeberen havde indtaget byen, og det var tydeligt at mærke. De sidste par uger havde byen emmet af håndbold, og i dag skulle det endelige slag slåes.

Udfaldet var enkelt, men langt fra enkel: en sejr var kravet til Fredericia Håndboldklub (FHK). Uafgjort eller en Aalborg-sejr ville sende FHK i en bronzekamp, mens en FHK-sejr ville fremprovokere en tredje semifinale. Forventningerne og spændingen fik arenaen til at vibrere.

I det 9. minut stod det 5-2 til Aalborg. Nordjydernes defensiv havde FHK store kvaler med, og det så ud til, at Aalborg havde kampens overhånd. Samtidig scorede de selv med tilsyneladende lethed. Men spillet var langt fra forbi, og det blev understreget, da FHK forlangte timeout i det 17. minut, da Aalborgs føring var blevet indsnævret til 7-5. FHK gik efter timeouten i 7 mod 6 og startede deres comeback.

Det blev en kamp for alderen. I det 19. minut udlignede Kasper Young på kontra, og den overvældende jubel fra størsteparten af de 2.400 tilskuere var øredøvende. To minutter senere udlignede Martin Bisgaard for FHK, hvilket tvang Aalborg til at forlange en timeout med stillingen 9-9.

I det 26. minut tog FHK føringen for første gang i kampen. Bisgaard scorede på et straffekast og bragte scoren til 12-10. Ved pausen havde FHK forøget deres ledelse til 16-14, da Kristian Stoklund scorede til pausestillingen med et drøn af et langskud. FHK-fansene jubler. Håndboldfeberen var på sit højeste.

Kampen fortsatte med samme intensitet i anden halvleg. I det 40. minut bragte Bisgaard FHK foran med 22-20. Han scorede sit 11. mål på 11 forsøg, og arenaen eksploderede på ny.

Dog vendte kampens skæbne i det 42. minut, da FHK smed bolden væk flere angreb i træk, hvilket tillod Aalborg at score i et tomt mål og tage føringen tilbage med 24-22. Aalborgs ledelse fortsatte ind i det 54. minut, hvor Bisgaard misbrugte et straffekast på Mikael Aggefors, og Aalborg førte med 29-27. Nerverne syntes at spille FHK’erne et puds, og lidt senere begik Kristian Stoklund samme fejl. Udfaldet af kampen hang i en tynd tråd, og den elektriske atmosfære i arenaen var nået sit højdepunkt.

I det 58. minut, da håbet for FHK’s sejr syntes at svæve, gjorde Reinier Taboada det umulige. Med en flot skruebold udlignede han til 29-29. Hele arenaen holdt vejret i spænding. Alt kunne ske nu.

adp-as.dk

59 minutter og 11 sekunder ind i kampen skete et afgørende moment. Felix Claar fra Aalborg lavede en teknisk fejl, der øgede spændingen til det maksimale. Det var et dystert øjeblik for Aalborg, men en mulighed for FHK.

FHK forlangte en timeout i det 59. minut og 44. sekund. Det følgende minut var det mest nervepirrende i hele kampen. Der var kun fire sekunder tilbage af kampen, da Reinier Taboada scorede, og thansen ARENA gik jubelamok. Sebastian Bartold fra Aalborg forsøgte at score i de sidste sekunder, men det lykkedes ikke.

Kampens sidste fløjt gik, og jublen ville ingen ende tage. FHK havde vundet kampen 30-29 og havde sikret sig en plads i den tredje og afgørende DM-semifinale, der skulle spilles den følgende søndag i Aalborg. Den udsolgte arena eksploderede i en symfoni af jubel og forløsning, mens spillerne blev fejret som helte.