FC Fredericia sikrede en 2-1-sejr over AaB og forsinkede dermed nordjydernes længe ventede oprykningsfest.

AaB stod over for en gylden mulighed for at sikre oprykning til Superligaen med en sejr over FC Fredericia, efter at have tilbragt en sæson udenfor den øverste danske fodboldrække. Mens AaB havde alt at spille for, var situationen en anden for FC Fredericia. Selvom de teoretisk set kunne nå oprykningspladserne, var chancerne for at indhente AaB og Sønderjyske på tabellen meget små.

Allerede fra kampens start var AaB tæt på at tage føringen. Kun et minut efter kampens start havde Mathias Jørgensen en gylden mulighed for at bringe gæsterne i front, men hans forsøg lykkedes ikke i at overliste FC Fredericias målmand, Mattias Lamhauge. Efter denne tidlige chance skiftede kampens momentum, og FC Fredericia overtog boldbesiddelsen og begyndte at dominere kampen.

Tolv minutter inde i opgøret fik FC Fredericia en stor mulighed til at åbne målscoringen. Sofus Berger blev spillet til afslutning inde i feltet og var blot få centimeter fra at score. AaB’s målmand, Josip Posavec, reagerede dog instinktivt og fik med nød og næppe slået Bergers skud på stolpen.

Kun to minutter efter den nærgående chance fra Sofus Berger, brød FC Fredericia dødvande. Efter et hjørnespark fandt Mikkel Wohlgemuth sig selv i den rette position i straffesparksfeltet. Med et velplaceret skud fik han sendt bolden ind bag Josip Psavec og bragte dermed FC Fredericia foran 1-0. Dette mål gav Fredericia et overraskende pusterum og lagde yderligere pres på AaB, som havde håbet på en nemmere vej til oprykning.

Målet fik ikke FC Fredericia til at læne sig tilbage og slappe af. Tværtimod fortsatte de med at presse på og var flere gange tæt på at udbygge føringen i den efterfølgende periode. Især var Christian Gammelgaard tæt på at score efter en halv time, da han trak ind i banen fra højre side og afsluttede med venstre fod. Endnu engang var det AaB’s målmand, Josip Posavec, der stod i vejen og forhindrede en udbygning af Fredericias føring.

AaB forsøgte at svare igen, men det var FC Fredericia, der endnu en gang kunne juble kort før pausen. Efter 44 minutter modtog Frederik Carstensen bolden i et dybdeløb mod AaB’s mål. Han førte bolden ind i straffesparksfeltet og afsluttede resolut ved at kanonere bolden op i det korte hjørne, hvilket bragte FC Fredericia foran 2-0. Dette resultat holdt sig indtil pausen, og gav Fredericia en overraskende solid føring mod et AaB-hold, der kæmpede for oprykning.

Fra starten af anden halvleg intensiverede AaB deres bestræbelser og lagde et tungt pres på FC Fredericia. Deres ihærdighed blev belønnet allerede fire minutter efter pausen, i det 49. minut, da Oliver Ross reagerede hurtigst på en returbold efter en fremragende redning af Mattias Lamhauge. Ross fik styret bolden i mål, og reducerede dermed stillingen til 2-1. Med denne scoring tændtes et håb for AaB, og man kunne forvente et stormløb mod Fredericias mål i jagten på en udligning resten af kampen.

Med en halv times tid tilbage af kampen var AaB tæt på at udligne, da et hovedstød sneg sig forbi målposten. Efter denne nærgående situation formåede FC Fredericia at spille sig ud af AaB’s intense pres. De fik ro på spillet og viste sig i perioder at være det farligere hold på banen, hvilket gav dem flere muligheder for at øge føringen.

Som tiden gik, intensiverede AaB deres bestræbelser for at finde en udligning, men skarpheden manglede. Med et kvarter tilbage på uret havde indskiftede Jubril Adedeji en gylden mulighed, da han kom i en god position og affyrede et skud mod mål. Desværre for AaB var hans forsøg langt fra målrammen, hvilket understregede holdets frustrerende dag foran mål.

FC Fredericia stod defensivt solidt igennem hele kampen, og selv med syv minutters tillægstid lykkedes det ikke for AaB at finde netmaskerne. Resultatet blev, at FC Fredericia sejrede og dermed udskød AaBs oprykningsfest. Sejren havde også betydning for Sønderjyske, da de ikke længere kan rykke op i deres kommende kamp mod Kolding på fredag. I stedet har Sønderjyske mulighed for at sikre oprykningen om præcis en uge, når de står over for netop FC Fredericia i Haderslev.