Fredag aften viste Andreas Lausen en stærk præstation på fodboldbanen, da FC Fredericia slog Hillerød med en overbevisende 4-0 sejr. Lausen, der var kampens ubestridte stjerne, viste et højt teknisk niveau og var en afgørende faktor i FC Fredericias dominans i kampen. Han kan dog være fortid i klubben til sommer.

20-årig Lausen fandt vej til netmaskerne med et mål til 2-0 og havde også et nærgående frisparksforsøg. Hans energiske indsats, kreativitet og tekniske færdigheder gjorde ham til en uundværlig spiller på banen, hvor han gang på gang iscenesatte sine holdkammerater med præcision og overblik.

Ikke desto mindre, selvom hans præstation var en af de bedste i sæsonen, er hans fremtid i FC Fredericia usikker. Lausens kontrakt udløber den 30. juni, og hans start i fredagens kamp var hans første for NordicBet Ligaen i denne sæson.

Lausen har indtil videre spillet 21 kampe i NordicBet Ligaen i denne sæson, men de første 20 kampe har været som indskiftningsspiller med begrænset spilletid. I de 15 grundspilskampe, som Lausen deltog i, blev det gennemsnitligt til knap 15 minutter per kamp, hvor han i alt står noteret for 219 spilminutter.

Efter sin imponerende præstation på fredag, har Lausen åbnet op om sin holdning med sin begrænsede spilletid og har indikeret, at det kunne påvirke hans beslutning om at forblive i klubben.

– Det var en god oplevelse, og jeg er glad for, jeg fik chancen for at vise mig frem, siger Lausen.

Når snakken går på fremtiden er han mere tvetydig.

– Hvad fremtiden bringer, har jeg endnu ikke besluttet, men hvis Fredericia stiller mig mere spilletid i udsigt, så kunne jeg godt finde på at blive her. Uanset hvor jeg skal spille, vil jeg have mere fast spilletid end jeg har fået i mine første to år her, siger Andreas Lausen.

Lausen indrømmer også sin frustration over sin nuværende situation i klubben.

– Det har været lidt irriterende at se til. Jeg har følt, at jeg har niveauet til at spille, men jeg vidste også, at der ville være kamp om pladserne. Der har træneren så kigget en anden vej, siger Lausen.

Andreas Lausens udtalelser sætter yderligere fokus på hans potentiale og hans nuværende situation i FC Fredericia. Hans præstation mod Hillerød viste hans potentiale, og om han kommer til at udfolde det endnu mere i FC Fredericia eller i en ny klub, vil fremtiden vise.