FC Fredericia tabte sæsonens første kamp med 2-0 til Hobro efter en kamp, hvor fredericianerne ikke fik sat deres spil.

Der var fornyet energi og spænding i luften, da FC Fredericia søndag tog hul på den nye sæson af NordicBet Ligaen hjemme mod Hobro. Startopstillingen bød på to debutanter i form af Eskild Dall og Emilio Simonsen. Holdet måtte til gengæld undvære Nicolaj Ritter, der sad over på grund af en lyskenskade.

De første spilminutter var præget af intensitet og kampgejst. 12 minutter inde i kampen formåede Jeppe Brinch at få fat i bolden efter en række hurtige kombinationer. Hans indlæg mod bageste stolpe pressede Hobro til at forsvare sig med et hjørnespark.

Kun to minutter senere viste Nicklas Røjkjær sin hurtighed og teknik ved at splitte Hobros forsvar. Han sendte bolden videre til Simon Bækgård, der fandt sig selv en mod en med Hobros keeper, Jonathan Fischer. Det var dog ikke Bækgårds dag, og hans skud blev reddet.

Hobro fik bolden i netmaskerne i det 19. minut efter et indlæg, men dommeren fløjtede for offside.

Måltavlen begyndte at vise 1-0 til Hobro i det 22. minut, da Muamer Brajanac fik bolden i nettet. Et indlæg fra venstre side gav Brajanac en fri position foran målet, da Eskild Dall ikke nåede på plads i tide, hvilket gav Hobro muligheden for at spille bolden uhindret ind i feltet.

Mod slutningen af første halvleg tog Simon Bækgård sagen i egen hånd i et desperat forsøg på at udligne. Han affyrede et langdistance-skud, der, trods sit potentiale, fløj en smule over målet.

Ved pausen var stillingen stadig 1-0 til Hobro, efter en første halvleg, hvor FC Fredericia endnu ikke havde foldet sig ud. For FC Fredericia var der nu en vigtig anden halvleg at se frem til, hvor de skulle kæmpe for at komme tilbage i kampen.

Anden halvleg begyndte med samme intensitet, som første halvleg sluttede. Hobro satte yderligere pres på FC Fredericia, og i det 66. minut udbyggede de deres føring til 2-0. Efter en dødbold fik Hobros Oliver Klitten fat i bolden og sparkede den ubesværet i mål. En kold spand vand i hovedet på FC Fredericia, der stadig kæmpede hårdt for at komme tilbage i kampen.

FC Fredericia svarede hurtigt igen med en dobbeltudskiftning i det 68. minut. Ud gik Frederik Christensen og Eskild Dall, og ind kom Gustav Marcussen og Anders Holvad. Dette taktiske træk skabte nye muligheder for FC Fredericia.

I det 71. minut lavede Tobias Bach et flot raid, men Holvad formåede desværre ikke at udnytte muligheden. FC Fredericia fortsatte med at presse på, men Hobro holdt stand.

I det 74. minut var Hobro tæt på at øge føringen til 3-0. FC Fredericia’s keeper, Valdemar Birksø, parerede bolden ud til en Hobro-spiller, der var helt fri, men hans skud røg ved siden af. FC Fredericia var blevet fanget i en hurtig omstilling.

Spændingen steg i det 82. minut, da Hobros Brajanac fik direkte rødt kort. FC Fredericia fik fornyet håb og begyndte at sætte mere pres på Hobros forsvar. Røjkjær havde en stor chance i det 86. minut, men hans forsøg blev pareret af Fischer.

Næste gang FC Fredericia træder ind på banen, er på udebane mod Sønderjyske på fredag.