FC Fredericia viste, at de ikke er døde og borte i NordicBet Ligaen. Med fremskudt bryst kampen igennem lykkedes det at vinde 3-0 mod HB Køge, og dermed hentede de forårssæsonens første sejr.

Kniven var for struben af FC Fredericia før kampen. Det lagde Nicklas Røjkjær ikke skjul på efter kampen. FC Fredericia kunne blive helt isoleret i bunden med et nederlag, og hvis samtidig resultaterne ikke gik fredericianernes vej, kunne de i stedet være syv point efter tiendepladsen efter denne spillerunde.

Sådan kommer det ikke til at gå. FC Fredericia kunne fredag aften lade sig hylde efter en 3-0 sejr mod HB Køge, der blev grundlagt på en første halvleg, som gjorde, at FC Fredericia gik til pause foran 2-0. Målscoreren begge gange var Røjkjær.

– Det er klart, at vi havde kniven for struben før i dag, og vi skulle gerne have tre point og det giver bare noget ekstra, at vi fik dem, sagde Røjkjær efter kampen.

Med sejren har FC Fredericia foreløbigt et point op til Hobro på tiendepladsen og to point op til Fremad Amager. Dermed ser det mere overskueligt ud i kampen om overlevelse

– Jeg ser muligheden (for overlevelse, red.) for gode efter i dag, sagde Nicklas Røjkjær.

Betingelserne var ellers ikke i top for FC Fredericia. I ugens løb er Jesper Juelsgård blevet skadet, og Erik Nissen, der skulle have startet inde, blev meldt ude af opgøret en times tid før kampstart med sygdom. Planen fra cheftræner Michael Hansen, da han holdt oplæg for sponsorerne før kampen, var derfor klar. Den skulle have en over nakken med indstillingen og hårdheden, særligt i de første fem minutter. Det blev kendetegnede for FC Fredericias kamp mod HB Køge.

– Det synes jeg vi lykkedes med. Det endte med at blive hele kampen, da vi kom tidligt foran og det er flot af spillerne, forklarede Michael Hansen.

Hansen måtte igen se bort fra den offensive duo Anders Holvad og NIcolai Brock-Madsen, men i forhold til i de foregående kampe havde FC Fredericias offensiv mere kvalitet med indviduelle præstationer, der blev kampafgøende. Den første fandt sted efter otte minutter, da Nicklas Røjkjær modtog bolden fra Frederik Carstensen. Røjkjær driblede efterfølgende ind i feltet, og sparkede bolden ind i det lange hjørne uden chance for HB Køges keeper.

Målet løftede FC Fredericia, der pludselig ikke lignede et hold, der er under nedrykningsstregen. Spillet var til at score flere mål, og en af de muligheder fik Mathias Kristensen, men da han blev spillet fri foran mål i det 28. minut snublede han i bolden i stedet for at få skudt på kassen.

En der også snublede var Oliver Olsen efter 36 minutter. Det var dog ikke på en kluntet måde af Olsen, men derimod Andreas Bengtsson, der ikke særlig elegant nedlagde FC Fredericia-spillerne i eget felt. Olsen havde fået en svær bolden i dybden fra Mathias Kristensen, og i stedet for at Bengtsson fulgte den til dørs i en ufarlig position, væltede han Olsen omkuld. Straffesparket tog Nicklas Røjkjær sig af, og sikkert scorede han til 2-0, som også var stillingen ved pausen.

Snakken gik i pausen. Ville det lykkedes FC Fredericia at vinde den første kamp i 2023? Svaret endte med at blive et ja. Allerede et minut inde i anden halvleg kunne kampen være lukket, men Mathias Kristensen manglede den sidste skarphed. Kristensen var blevet spillet fri i dybden, men da han skulle skyde eller afdrible HB Køge-keeper Oskar Snorre.

HB Køge var ikke for alvor farlige. Første gang i hele opgøret, at det brændte på var i det 68. minut, hvor Jacob Trenskow tog et træk ind i banen og bankede på mål med venstrebenet. Bolden havde kurs mod trekantsammenføjningen, men Valdemar Birksø diskede op med en stor redning, der gjorde, at FC Fredericia holdt nullet.

Kampen igennem havde HB Køge flere gange appelleret for straffespark, men alle gange blev det afvist. Efter 74 minutter fik HB Køge-trænerne Lars Jakobsen og Daniel Agger nok. De fik begge brokket sig til et gult kort. Kort forinden kunne de se HB Køge være tæt på en mærkværdig reducering. Oliver Olsen ville cleare bolden med et hovedstød, men han var ved at komme til at heade den i eget mål, men Birksø nåede at få slået den væk fra mål i sidste øjeblik.

Heldet fortsatte med at tilsmile FC Fredericia. Der gik et sus igennem de fleste af de 704 tilskuere på Monjasa Park i det 84. minut. FC Fredericias Jeppe Brinch havde hånd på i eget felt, men der blev ikke dømt noget. I stedet endte indskiftede Mikkel Wohlgemuth med at score til 3-0 minuttet efter, og definitivt lukke kampen, der endte med at blive FC Fredericias første sejr i forårssæsonen.

Kampen bød dermed på både den første FC Fredericia-sejr i forårssæsonen, forårssæsonens første mål og forårssæsonen første clean sheet til fredericianerne, der får muligheden for at følge op på det søndag den 12. marts i lokalopgøret på udebane mod Vejle Boldklub. Til det opgør forventes de skadede spillere, Anders Holvad og Nicolai Brock-Madsen, at være i spil.