FC Fredericia lykkedes ikke med at sætte en kæp i hjulet på Sønderjyske, der vandt 2-1. Dermed er de retur i Superligaen efter to sæsoners fravær.

Der var spænding i luften på Sydbank Park i Haderslev, hvor Sønderjyske med lille tog imod FC Fredericia i en afgørende kamp. En uafgjort ville være nok for hjemmeholdet til at sikre deres tilbagevenden til Superligaen efter et par sæsoners fravær. Interessen for kampen var enorm, og den lune forårsaften skabte den perfekte ramme for en festlig fodboldaften. Fansene var mødt talstærkt op, klar til at støtte deres hold i dette vigtige opgør.

FC Fredericia var tæt på at sætte en dæmper på festen i det sønderjyske allerede fem minutter inde i opgøret. Den målfarlige Frederik Carsteensen blev spillet fri i dybden, men manglede lige det sidste i sin afslutning. I en forholdsvis fri position brændte han på målmand Nicolai Flø, som formåede at holde netmaskerne ubrudte. Den tidlige chance sendte et gys gennem hjemmeholdets fans, der kunne ånde lettet op efter den missede mulighed.

I den efterfølgende periode skabte Sønderjyske en række chancer for at komme foran i kampen. Disse muligheder faldt hovedsageligt til Mads Agger, der dog manglede den nødvendige skarphed foran mål. Særligt ét tilfælde stod ud, hvor han fik en gylden mulighed helt alene igennem mod FC Fredericias målmand, Mattias Lamhauge. Desværre for hjemmeholdet og de håbefulde fans, formåede Agger ikke at omsætte chancen til scoring, da hans forsøg gik forbi målet.

27 minutter inde i opgøret kom Sønderjyske endelig foran. Efter et hjørnespark opstod der tumult i straffesparksområdet, og en løs bold landede for fødderne af Kristall Ingasson. Uden tøven bankede han bolden hårdt og præcist op i det lange hjørne, hvilket efterlod FC Fredericias målmand, Mattias Lamhauge, uden chance for at redde. Ingassons mål til 1-0 sendte jubelbølger gennem Sydbank Park, da Sønderjyske tog et stort skridt mod deres mål om Superliga-oprykning.

Bare fem minutter efter Sønderjyskes føring, slog FC Fredericia tilbage. Sofus Berger modtog bolden inde i Sønderjyskes straffesparksområde. Efter et kort øjeblik, hvor han overvejede sine muligheder, besluttede han sig for at tage chancen. Med sit ellers sjældent benyttede højreben hamrede han bolden i mål og udlignede til 1-1. Berger viste stor beslutsomhed og teknisk kunnen ved at udnytte den mindste åbning i Sønderjyskes forsvar og sendte dermed bolden forbi en chanceløs Nicolai Flø.

Med ti minutter tilbage af første halvleg fik Sønderjyske en gylden mulighed for at tage føringen igen. Mattias Lamhauge, målmand for FC Fredericia, begik en fejl ved at samle en tilbagelægning op, hvilket resulterede i et indirekte frispark inde i feltet. Sønderjyske fik chancen til at straffe denne sjældne fejl, men desværre for hjemmeholdet og deres fans, blev frisparket sparket langt over mål. En stor chance blev spildt, og stillingen forblev 1-1, hvilket tilføjede endnu mere spænding til opgøret.

Lige inden pausen fik Sefer Emini også en chance for at ændre stillingen. I det 41. minut tog han et skud fra distancen, men desværre for ham og Sønderjyske manglede forsøget præcision og gik ved siden af målet. Dermed forblev kampens score 1-1 ved pausen, hvor begge hold kunne gå til omklædningsrummet og reflektere over de første 45 minutters spil, hvor chancerne havde været der, men den afgørende skarphed manglede.

racesyd.dk

Anden halvleg udviklede sig til en taktisk og noget låst affære, hvor begge hold kæmpede for at finde åbninger. Spillet var præget af forsigtighed, og begge hold forsøgte sig med langskud fra tid til anden, men ingen af forsøgene udgjorde nogen reel trussel mod målmændene. Dette gjorde kampen til en spændingsfyldt, men målfattig periode, hvor tilskuerne ventede på, at en gnist skulle tænde op under opgøret og bryde dødvandet.

Dramaet i kampen intensiveredes med 12 minutter tilbage af spilletiden. Tobias Klynser fra Sønderjyske, som var blevet indskiftet tidligere i anden halvleg, fik en kæmpe chance for at bringe sit hold foran. I en næsten perfekt position, med målet stort set åbent foran sig, formåede han imidlertid at sende bolden over mål fra kort afstand. Denne enorme mulighed blev misbrugt til stor frustration for både Klynser selv og de håbefulde tilskuere, der næsten kunne se sejren inden for rækkevidde.

I det 83. minut kom den længe ventede forløsning for Sønderjyske. Mattias Lamhauge fra FC Fredericia tabte grebet om et relativt ufarligt indlæg. Indskiftede Søren Andreasen kæmpede sig til bolden uden at begå frispark. Andreasen udnyttede chancen og satte roligt bolden i målet til 2-1, hvilket sendte hele Sydbank Park i ekstase. Samtidig med Sønderjyskes afgørende mål blev Lamhauge skadet i duellen og måtte lade sig udskifte. Frederik Mehder, FC Fredericias reservekeeper, kom på banen for at spille de sidste minutter af kampen.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og Sønderjyske kunne derfor fejre en 2-1 sejr over FC Fredericia. Denne sejr sikrede dem en plads i Superligaen med fire spillerunder tilbage i NordicBet Ligaen, til stor jubel for hjemmeholdets fans og spillere.

FC Fredericia, der med nederlaget forblev på tredjepladsen, skal næste gang i aktion den 12. maj på hjemmebane mod Kolding. For Sønderjyske venter der et spændende opgør mod AaB den 11. maj, hvor de vil møde stærk modstand i deres første kamp efter oprykningen.