Med intensiteten af en håndboldkamp, der kører på højeste gear, og kommentarer fra TV-ekspert Daniel Svensson, har semifinaleserien mellem Fredericia Håndboldklub og Aalborg Håndbold indfanget hele nationens opmærksomhed. Forud for den afgørende semifinale er Svensson imponeret over Fredericia, fortæller han til AVISEN.

En følelsesladet rutsjebanetur, hvor FHK overraskede alle ved at rejse sig efter et tungt nederlag i den første kamp, og skabe en sensation ved at sejre i den anden. En tredje afgørende DM-semifinale ligger nu forude, der skal afgøre, hvem der skrider frem til det ultimative showdown.

Første kamp i serien fandt sted i Aalborg, hvor FHK tabte med cifrene 31-22. Svensson, der kommenterede kampen, havde på dette tidspunkt dømt FHK ude. Den kamp var total blottet for spænding i slutfasen, da FHK ikke scorede i de sidste 14 minutter af opgøret.

– Fredericia-drengene har stor selvtillid, men de var nervøse i den første kamp. Jeg havde ikke forventet dette udfald efter kamp et, forklarer Daniel Svensson.

Men FHK overraskede alle ved at slå tilbage i den anden kamp, der blev spillet i Fredericia, med en snæver sejr på 30-29. Særligt var det 2.400 ellevilde tilskuere, der bar FHK-mandskabet igennem. Derudover ramte flere af Aalborgs profiler ikke dagen.

Jeg fandt Fredericias hjemmebane og holdets præstation i den anden kamp meget imponerende. Inden hele serien vurderede styrkeforholdet til at være 60-40 i Aalborgs favør. Jeg ser stadig Aalborg som favoritter, men de får det ikke nemt. De er pressede til at vinde, og med den skadessituation de har, bliver det ikke lige til, siger Svensson.

Aalborg Håndbolds manglede verdensklassespilleren, Aron Palmarsson, blev også fremhævet af Svensson. Han er efter alt at dømme også ude af søndagens kamp.

– Det har betydning, at Aalborg mangler en spiller af Palmarssons kaliber. Rutinen er der, men Henrik Møllgaard har ikke de samme kompetencer, og de yngre spillere har det heller ikke. Derfor har Palmarssons fravær betydning, siger han.

Svensson talte også om sin egen erfaring med et comeback, som FHK leverede.

– Jeg har selv stået i det. Efter et sådant comeback, og at have hentet i alt fire mål på Aalborg i slutfasen, kommer man med selvtilliden i orden, forklarer han.

Eksperten kom ind på overraskelsen i FHK’s præstation i den anden kamp. FHK kom lidt skævt fra start, men holdt fast og endte med at gå til pause foran 16-14. I anden halvleg fik Aalborg momentum, men de scorede ikke i de sidste fem minutter og på et mål fem sekunder før tid af Reinier Taboada vandt fredericianerne.

– Aalborg er tyndt besat, synes jeg. Lukas Sandell ramte ikke dagen, men jeg er mest overrasket over Fredericias niveau i kamp to. Thorsten Fries stod vanvittigt i første halvleg og holdt dem inde i kampen.

Svensson roser desuden Fredericias håndboldkultur, der stammer tilbage fra 70’erne og for alvor er blusset op igen i de seneste år, og nu kulminerer i slutspillet.

– Jeg er simpelthen så imponeret over den kultur, der er i Fredericia. Det bygget ovenpå det, man havde i forvejen. Man har en selvforståelse i byen, og håndbolden er virkelig et fællesskab for dem, siger Daniel Svensson.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Han sammenlignede den stemning, han oplevede i Fredericia, med tidligere opgør mellem Skjern og TTH.

– Jeg har oplevet lidt lignende stemning som i Fredericia før til opgørerne mellem de lokalopgør førhen, da jeg spillede i Skjern, siger Svensson.

Men onsdagens kamp tog tilsyneladende oplevelsen til et helt nyt niveau.

– Kampen i onsdags er den bedste håndboldkamp jeg har set i et par år, tror jeg. Som jeg sagde til et par tilskuere: – Hvorfor er I ikke så vilde hver gang? slutter Svensson.

adp-as.dk

Tredje DM-semifinale finder sted på søndag kl. 16:00 i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg. Svensson vil være til stede og kommentere kampen, ligesom han har gjort det for de to tidligere kampe. Han forventer en kamp fuld af intensitet, taktisk snilde og viljestyrke, der vil efterlade alle på kanten af deres sæder.