Susanne Eilersen (DF) har ikke været fuldt ud informeret om episoder på Kobbelgården 3, der har fået et påbud og er blevet politianmeldt af pårørende. Hun er utilfreds med, at informationer har været hemmeligholdt.

Det har blandt andet været fremme, at der er krænkende handlinger og mistrivsel, som ligger til grund for det skærpede påbud, som bostedet har fået. En af handlingerne, der førte til påbuddet var, ifølge Susanne Eilersen, at en medarbejder havde filmet en beboer onanere og sendt videre på det sociale medie, Snapchat.

– Jeg kan forstå, at flere af tingene, der ligger til grund for påbuddet, er sket tilbage i oktober, og at der lå informationer om det. Men jeg har intet fået at vide om det, og jeg ved, at Kirsten Hassing (næstformand, red.) heller ikke havde fået noget at vide, og hvis vi skal stå på mål for medarbejderne, og specielt borgerne, som politikere, så er jeg forundret over, at vi i udvalget ikke er orienteret om så alvorlige sager. Jeg føler, at det bliver hemmeligholdt. Det er nemt at hænge os op på ting, men jeg kan kun agere ud fra det informationsniveau jeg har, og i det her tilfælde har jeg ikke fået noget at vide, siger Susanne Eilersen.

Fremadrettet peger Eilersen på, at hun vil have mere åbenhed, når der er så alvorlige sager som den på Kobbelgården.

– Jeg kan være bekymret for, om der er informationer vi ikke får. Det er en usund kultur, hvis det er tilfældet. Det vil jeg have en snak med udvalget om, når vi mødes på tirsdag. Hvis vi skal have en ordentlig plejesektor for de ældre og handicappede, så skal vi have tillid til hinanden, og det får vi ikke uden at vi informeres på et ordentligt niveau, forklarer hun.

Udvalgsmedlemmet fra Dansk Folkeparti var ikke bekendt med, at situationen på Kobbelgården var så alvorlig, at det ville ende ud i et skærpet påbud. I tilsynsrapporter, hvor der ikke er kommet påbud, kan man læse om mistrivsel og vold på bostedet.

– Det er en vanskelig arbejdsplads, da det er syge borgere, som kan agere voldeligt, men vi har ikke fået indikationer i det sidste halve år af, at der har været så alvorlige tilfælde og også blandt medarbejderne, der mistrives. Det går også ud over borgerne, hvis medarbejderne ikke trives. Vi skal have en større grad af informationer. Det er forråelse, der sker blandt medarbejderne, om det er fordi arbejdsmiljøet er så dårligt, det ved jeg ikke, men det skal vi have undersøgt, siger Eilersen og slutter:

– Der er sket forråelse, når en ansat filmer en borger og sender videre til kollegaer, og det har jeg ikke hørt om før nu. Det er ærgerligt, fordi vi kun kan gøre noget ved det, hvis vi får det at vide. Jeg ved, at der har været episoder for år tilbage, og det er vi løbende gået til forvaltningen med dengang.