Direktør ånder lettet op: Vi har løftet os

Det har været en sæson præget af høj intensitet og nervøsitet for FC Fredericia, der længe lå under nedrykningsstregen, men klubben har kæmpet sig tilbage og sikret sig endnu en sæson i NordicBet Ligaen.

At klare sig igennem en sådan sæson, kræver både hårdt arbejde, samarbejde og stærk ledelse. Der gik derfor en lettelsens suk igennem Stig Pedersen, da holdet søndag spillede 0-0 mod Fremad Amager og sikrede overlevelsen.

– Vi har virkelig løftet os. Vi har elimineret fejlene og har fundet en ideel opstilling. Vi har været ramt af usikkerheden omkring hvilken række vi skulle være i. Der er stor forskel på økonomien i 1. og 2. division, og det har også været en udfordring at håndtere spillerkontrakter i lyset af denne usikkerhed, siger han.

Pedersen anerkender også udfordringen for spillerne, der står foran kontraktudløb. Det gælder blandt andet profiler som Jeppe Gertsen og Mathias Kristensen, som klubben er i dialog med om forlængelser. Det er dog ikke bare lige til at blive enige nu, når overlevelsen er sikret.

“Det er deres levebrød, så de har kigget på, hvad der er af muligheder. Vi vil gerne have det færdigt inden 2. division er afsluttet, da det kan være, at nogle oprykkere vil være interesseret i vores spillere, siger Stig Pedersen.

Direktøren udelukker dog ikke muligheden for at forbedre holdet frem mod næste sæson. Forude venter en masse samtaler med spillere og agenter.

– Når vi starter op igen, forventer jeg, vi har det meste af holdet på plads med undtagelse af to-tre pladser. Det kan være, at nogle spillere, der ser sig selv på en højere hylde, bliver mulige, hvis vi afventer lidt, fortæller Stig Pedersen.

Forude for sæsonen havde FC Fredericia forventninger om at ende i top-6. Sådan gik det langtfra. Da grundspillet i NordicBet Ligaen var slut lå FC Fredericia under nedrykningsstregen med to point op til overlevelse. Undervejs har det endda set tungere ud.

– Jeg skal ikke skjule, at det har været anstrengende. Det, der skiller sig ud, er, at vi i begyndelsen af sæsonen gjorde det godt mod gode hold i træningskampe, men vi slingrede da det talte i turneringen. Det sorteste var at tabe til Hillerød i foråret. Og så tabte vi 4-0 til Sønderjyske kort tid efter. Selvom det er gået godt, og det var usandsynligt, at vi skulle rykke ned, da vi kom længere ind i nedrykningsspillet og vi vandt de rigtige kampe, må vi sige, det har været en nervøs sæson. Den sidste grad af nervøsitet forsvandt efter i søndags. Når man står som ansvarlig, vil man have det hele på plads. Vi spillede et efterår, hvor vi ikke havde forberedt os på, det kunne gå så galt, fortæller Stig Pedersen.

De to sidste kampe i sæsonen for FC Fredericia er på hjemmebane mod Hillerød den 26. maj og den 2. juni på udebane mod Nykøbing. Vinder FC Fredericia begge kampe ender de på syvendepladsen med sikkerhed.

– I forhold til dem vi vil forlænge med, skal vi ville hinanden, og så er der økonomien i det. Man får ikke altid, hvad man vil have. Jeg er fuld af forstrøstning om, at vi får samlet et slagkraftigt hold, siger Pedersen.

Dog kan han ikke undgå at reflektere over den stress, der har præget sæsonen:

– Jeg skal ikke skjule, at det har været anstrengende. Det, der skiller sig ud, er, at vi i begyndelsen gjorde det godt mod gode hold. Vi slingrede. Det sorteste var at tabe til Hillerød i foråret. Og så tabte vi 4-0 i SønderjyskE. Selvom det er gået godt, og det var usandsynligt, at vi skulle rykke ned, og vi vandt de rigtige kampe, må vi sige, det har været en nervøs sæson. Den sidste grad af nervøsitet forsvandt efter i går. Når man står som ansvarlig, vil man have det hele på plads, siger Pedersen.

Skriv et svar