FHK tabte 29-28 til TTH Holstebro, men nederlaget til trods, vidner nederlaget om, at fredericianerne har rykket sig på særligt et punkt.

I sæsonens løb har FHK haft en tendens til at blive kørt over, hvis de har fået en dårlig start på kampen. Det skete mod TTH, hvor holdet kom bagud 4-1, men stille og roligt fik sat en prop i uden at gå i panik, selvom spillet langtfra flød som det har gjort i tidligere kampe.

adp-as.dk

Særligt James Junior Scott og Reinier Taboada har i sådanne tilfælde tidligere gået mere febrilsk tilværks og bare skudt på mål uden, at der har været nogen form for kombination inden. Det gjorde de ikke i Holstebro, og selvom det ganske vist blev til brændte skud, var det ikke forhastede skud, der blev taget.

Det gennemgående tema for kampen blev, at FHK brændte for store åbentlyse chancer. I første halvleg var særligt Scott og Kasper Young synderne. I Youngs tilfælde var han til kampen eneste naturlige højre fløj i truppen, mens man med franske Scott havde alternativer på bænken i form af Nicolaj Nørager og Kristian Stoklund.

Hverken Nørager eller Stoklund så banen i første halvleg i det etablerede seks mod seks. Kun i et enkelt overtal var Stoklund på banen som dirigenten, og først i anden halvleg blev det til mere kontinuerlig spilletid til både ham og Nørager.

At FHK fik chancen for at vinde en kamp, hvor de bestemt ikke gjorde det godt i specielt første halvleg vidner om, at bundniveauet er hævet. Faktisk burde fredericianerne have vundet den, da sækken kunne være blevet snøret, da holdet  med otte minutter igen var foran 26-24. I den sidste del af kampen lavede holdet blot en enkelt kasse. I den periode blev to helt frie chancer brændt. På elegant vis fandt Stoklund Rasmus Meyer på stregen med seks minutter igen, men stregspilleren misbrugte i helt fri position.

På det tidspunkt var stilingen 26-25 til FHK, og i stedet for igen at komme foran med to, fik TTH udlignet og kom foran. Stoklund fik muligheden for at udligne med 45 sekunder igen. Han var kommet helt fri igennem i et gennembrud, men norske Sander Heieren blev den store helt med den 14. redning i opgøret. Derfor endte FHK med at tabe opgøret, men med sig hjem i bagagen kan holdet tage, at de på en dårlig dag, alligevel havde chancen for at få point med hjem. Det var ikke sket tidligere på sæsonen, hvor det kunne være endt med en øretæve efter sådan en præstation, der blev leveret i første halvleg.