15 medarbejdere er fortid hos EWII: Direktør uddyber omfang af ansattes arbejdstidssvindel

De sidste samtaler med medarbejderne er nu afsluttet: Brud på tillid fører til et stort antal bortvisninger og afskedigelser blandt EWII-koncernens ansatte.

Den Kolding-baserede energikoncern, Ewii A/S, har set sig nødsaget til at afbryde samarbejdet med i alt 15 medarbejdere. Det har Fredericia Dagblad og Jydske Vestkysten de sidste dage kunne afsløre.

Afbrydelsen sker efter omfattende snyd med arbejdstiden, som har resulteret i ni bortvisninger og seks afskedigelser.

Virksomhedens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn, fremhæver, at disse medarbejdere ikke har levet op til de forventninger, som virksomheden har til deres håndtering af arbejdstid.

– Disse medarbejdere har svigtet vores tillid og misbrugt deres arbejdstid, i direkte strid med vores forventninger, siger Lars Bonderup Bjørn.

På trods af alvoren i situationen er det på nuværende tidspunkt uklart, hvilke afdelinger der er direkte berørt af denne sag, samt hvordan arbejdstidssvindlen præcist har fundet sted. Dette skyldes, ifølge direktøren, at der er tale om personalesager, som ikke kan uddybes.

– Forbrugerne kan være helt trygge. Trods sagens alvor og omfanget af arbejdstidssvindlen, har det ingen indvirkning på energiregningerne, forsikrer Lars Bonderup Bjørn.

Direktøren understreger ydermere, at politiet ikke har været involveret i sagen, idet det er blevet betragtet som en intern personalesag.

Det var en ledende medarbejder i Ewii A/S, der først bemærkede uregelmæssighederne. Dette førte til en intern undersøgelse i selskabet, som i alt har over 600 ansatte og leverer el, vand, varme og fiber i Trekantområdet.

Skriv et svar