Foruroligende beretninger om aktiviteter på Østerstrand i Fredericia efter mørkets frembrud giver anledning til bekymring, mener flere borgere.

Ifølge flere læsere, der har henvendt sig til AVISEN, samles unge mennesker på stranden efter kl. 22.30. Her bliver stranden, ifølge vidnesbyrd, et samlingspunkt for salg af stoffer, knivvisninger og potentielle voldelige sammenstød.

– Det er virkelig bekymrende, hvad der sker nede ved Øster Strand om aftenen. Du har disse grupper af unge mennesker, nogle så unge som 16 eller 17 år, der bare hænger ud på toiletterne, og det er ikke fordi, de nyder havluften. De handler med stoffer, åbent og skamløst. Det, der virkelig slår mig, er, at de tilsyneladende er uvidende om de alvorlige konsekvenser, deres handlinger kan have – både for dem selv og for det samfund, de er en del af, siger en bekymret borger, der ønsker at forblive anonym.

Ifølge øjenvidner skifter stemningen på stranden i løbet af aftenen.

– Ændringen er så mærkbar. I løbet af dagen ser du familier nyde solen, børn bygger sandslotte, folk læser bøger – den typiske strandidyl. Men når solen begynder at gå ned, sker transformationen. Pludselig er stranden ikke længere et sted for familier og fredelige aftenture, men bliver invaderet af disse unge grupper. Det, der slår mig mest, er deres mangel på respekt for stedet og for de andre mennesker omkring dem, fortæller et vidne.

Borgmester Steen Wrist er opmærksom på problemet og har rettet henvendelse til de relevante myndigheder.

– Jeg har hørt om det for nogen tid siden, at der nogengange er uønsket aktivitet dernede om aftenen. Det har jeg givet videre til SSP og vores egne folk, således de skal være ekstra opmærksomme på området, siger han.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Sydøstjyllands Politi er dog ikke umiddelbart enig i bekymringen.

– Vi er opmærksomme på, at Østerstrand er et populært sommerspot, især for de unge. Selvom vi ikke oplever væsentlige problemer, er vi meget opmærksomme, og vores forebyggende patrulje, ‘Nærhed og Tryghed’, samt vores almindelige patruljer, kører jævnligt i området. Vi arbejder konstant på at sikre, at Østerstrand forbliver et sikkert og behageligt sted for alle, forklarer han.

Han fremhæver samtidig, at der også er positive aspekter ved de unge menneskers samvær på stranden.

– Østerstrand bør være et trygt og indbydende sted, hvor unge kan mødes og nyde hinandens selskab. I stedet for at holde sig inden døre, kommer de derned og laver noget sammen, hvilket vi ser som en positiv ting. Derfor er det vigtigt for både politiet og SSP at have en tilstedeværelse i området. Vi ønsker at støtte og opmuntre fællesskab, samtidig med at vi sikrer, at alle føler sig trygge, understreger Vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Han opfordrer dog stadig alle, der ser mistænkelige aktiviteter på stranden, til at melde det til politiet.

– Vi er i gang med at undersøge et bestemt spor i forhold til det tidligere hærværk, men det kræver stadig yderligere efterforskning. Vi holder fortsat et skarpt øje med situationen, og arbejder på at komme til bunds i sagen, afslutter Vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Til trods for de forskellige udsagn om situationen på Østerstrand, er det klart, at både borgere, borgmesteren og politiet ønsker at sikre et trygt og indbydende miljø for alle, der ønsker at nyde stranden.