Arbejdskraft er den nye valuta. Det siger regeringen. Står det til troende, kan man undre sig over, at Kolding Krisecenters ambulante rådgivning ser ud til at forsvinde, fordi der mangler penge. I Kolding står tilbuddet om ambulant rådgivning til at udløbe i det nye år. Og det bekymrer Karina Lorentzen Dehnhardt, der mandag besøger krisecenteret i Kolding.
-Det er en katastrofe, hvis ikke den ambulante rådgivning bliver reddet, fordi det virkelig hjælper de kvinder, som kommer her, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.
Den ambulante rådgivning er en hurtig hjælp til kvinder udsat for partnervold og for deres pårørende, så de får hjælp til at bryde med volden. Krisecenteret har 60 kvinder igennem om året, som kan få samtaler med personale, der er godt klædt på til at tale med kvinder, der har været udsat for vold. De tilbyder også psykologsamtaler, ligesom pårørende kan få op til tre samtaler.
-Alternativet er måske i bedste fald, at ofrene ender på sygedagpenge. Men hvis et forløb, som koster 20.000 kroner, kan redde liv og samtidig afværge en langtidssygemelding, så kan jeg ikke se nogen grund til at spare det væk, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.
Kolding driver den ambulante rådgivning i samarbejde med Danner under projektet Sig Det Til Nogen. Tilbuddet stod til at løbe ud 1. oktober. Men SF fik sikret finansieringen endnu et år. Nu er balladen der igen. Derfor vil SF’eren sikre, at tilbuddet ikke forsvinder under de igangværende SSA-reserve forhandlinger.
-For hvert partnerdrab, der begås, er det et partnerdrab for meget. Vi kan forebygge og afværge dem, hvis vi styrker krisecentrenes ambulante rådgivning. De kan sikre hurtig hjælp til en mand eller kvinde, som måske er i tvivl om, hvorvidt vedkommende er udsat for partnervold, som ofte går forud for et partnerdrab, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, SF’s retsordfører.