Mange folkeskoleelever oplever at skulle i praktik, men hvordan er det at være på prøve i arbejdsmarkedet.
Olivia Lage Frank og Kamilla Juul Hansen er begge i praktik som grafiske designere ved Reklamebureauet Hegnet, som er beliggende i Kolding.
– Vi har hele ugen igennem været i gang med at redesigne indpakningen af et produkt efter eget valg, hvor vi så begge to skal fremlægge og reklamere for de færdige produkter på fredag, fortæller Kamilla og fortsætter :
– Jeg har valgt at redesigne en normal Aqua d’or iste dåse, og Olivia redesigner en pose med planteprotein, siger Kamilla.
På trods af at de unge finder praktikstederne, får de så noget ægte arbejde, hvor man kan fornemme hvilken betydning et job har.
– Det er rigtigt hyggeligt at være i praktik her. Der er tilpasse mængder af arbejde, mens det også er afslappet. Praktikken giver rigtig gode muligheder for, at man kigge nærmere på et job som man overvejer i fremtiden, forklarer Olivia.
Mange unge danskere finder det uoverskueligt at få et job, ja helt generelt bare arbejdsmarkedet, men hvad kan det ændre at komme i praktik ved virksomheder.
– Vi tænker, at man automatisk får mere erfaring, det kan så gøre, at det er nemmere at få et job i fremtiden, fordi et job nemlig kan virke uoverskueligt. Så at prøve det, og at du kan få et slags indblik i hvordan et job fungerer, tror vi vil hjælpe en hel del, fortæller Kamilla og Olivia.
Pigerne havde personligt nemt ved at søge og få et praktiksted. Sådan er historien dog ikke for alle unge, det kan være så uoverskueligt at finde et praktiksted, at de helt dropper praktikken.
-Det kan være svært for folk, som ikke finder det nemt at tage ansvar, eller hvor den unge skal finde stederne helt alene pga at forældrene ikke kan hjælpe, forklarer Olivia.
Selvom der er nogle elever der ikke kan overskue praktikken, ser man langt flere succeshistorier med folk som får praktikpladser, der tager sig af eleverne og sørger for, at de har noget at lave og kan mærke det virkelige arbejdsliv.