Efter tirsdagens hærværk på Østerstrand står kommunens ejendomsafdeling med oprydningen. Et toilet, en hjertestarter og en nødtelefon blev alle ødelagt, men der er ingen forsikring til at dække skaderne.

Jannick Østengaard Larsen fra Fredericia Kommunes ejendomsafdeling bekræfter, at det er en tendens, man ser hvert år, når skoleferien starter:

– Hærværk sker faktisk hver sommer. Det har ikke været så slemt efter caféen åbnede, og vi satte lys på stien, men det er stadig et betydeligt problem. Fredericia Kommune er forsikret, men forsikringen dækker ikke hærværk, så det skal vi selv betale, forklarer han.

Ved Østerstrand har episoder med hærværk tidligere skabt store udgifter for kommunen.

– I 2017 eller 2018 blev der smadret for over 200.000 kroner, bemærker Larsen.

Siden da har overvågning og andre tiltag formindsket omfanget af hærværk, men problemet er langt fra løst, som det seneste hærværk udført af fire unge drenge tydeligt viser.

– Vi forsøger altid at få skaderne udbedret hurtigst muligt, fastslår han.

Ved vores besøg på Østerstrand i formiddags kunne vi da også konkludere, at oprydningen allerede var i gang på herretoilettet, og at skabet til hjertestarteren igen var nogenlunde intakt og hjertestarteren selv, i fuld funktion.

Mens Fredericia Kommune er fast besluttet på at holde Østerstrand som et attraktivt og trygt sted for alle, præsenterer hærværket en udfordring. Stranden skal selvfølgelig være et sted for alle, men for at det kan være det, skal vi alle værne om den.

Kjeld Schou-Jensen fra Patruljecenter Syd fortæller, at Sydøstjyllands Politi på nuværende tidspunkt endnu ikke har identificeret gerningsmændene. De unge mænd skal dog ikke forvente, at der går længe, inden politiet banker på deres dør.

– Deres billeder på overvågningskameraet er så klare, at drengene med stor sandsynlighed snart bliver konfronteret med deres handlinger.