Arbejdet med udviklingen af Kulturkasernen i Fredericia har været en lang proces, men ifølge næstformand for paragraf 17.4-udvalget om Demokrati og Kulturkasernen, Niels Martin Vind (V), begynder visionen nu at tage form. Udvalget har gennem flere arbejdsgrupper arbejdet med at skabe en dynamisk og kreativ platform, der skal samle aktiviteter og aktører på tværs af kommunen.

Demokratiet er i fokus, når der arbejdes med Kulturkasernen i Fredericia.

– Der gik et halvt år, inden vi kom i gang, og vi brugte yderligere et halvt år på at arbejde med provisionen og lave anbefalinger til det nye kulturkasernevalg. For et år siden skete der en omrokering, hvor John kom ind i stedet for Turan, og det resulterede i, at vi fik sat et demokrati-ben på os. De borgerdialoger, vi skulle stå for, havde ikke fået tilstrækkelig opmærksomhed de første to år af valgperioden, så det blev vores ansvar. Et konkret eksempel på det er, at vi stod ude på SOSU-skolen for at fortælle mere, fortæller Niels Martin Vind.

Tre arbejdsgrupper skaber fundamentet

Udvalgets arbejde har været opdelt i tre arbejdsgrupper, som hver især har haft forskellige fokusområder: demokratiet, rumfordelingen på kasernen og kunstakademierne.

– Demokratidelen har vi arbejdet med i én arbejdsgruppe, mens de to øvrige har haft fokus på kasernens rumfordeling og de muligheder, der er. I denne proces har vi været i tæt dialog, blandt andet med Depotgården. Derudover har en retningsgruppe og en kommunikationsgruppe arbejdet med de kunstneriske akademier, som skal indgå i helhedsplanen, forklarer næstformanden.

Der arbejdes samtidig på at flytte kommunale institutioner som den kreative skole til området. Flytningen af aktiviteter fra Det Bruunske Pakhus til andre lokationer skal frigøre ressourcer og gøre det muligt at sælge Pakhuset. Det er en del af en større strategi, der både styrker økonomien og samler aktiviteter centralt på Kulturkasernen.

Kulturkasernen skal ikke blot huse kunst og kultur, men også være en dynamisk platform, der samler forskellige kunstformer og kreative miljøer.

– I den forbindelse er der også planer om at arbejde med kreativitet, for eksempel kunstakademierne og Makerspace. Det skal ikke bare være finkultur, men en kombination af flere kunstformer. Hele visionen er at skabe en blanding af det, man kan kalde breddekunst og elitekunst, siger Vind og understreger, at målet er at skabe synergi mellem aktørerne.

– Målet er, at de forskellige aktører, såsom Makerspace, Depotgården og kunstakademierne, kan inspirere hinanden og skabe synergi, så det hele bliver en dynamisk og kreativ helhed, tilføjer han.

Fondsmidler som næste skridt

Ifølge Niels Martin Vind skal forprojektet bane vejen for at søge eksterne midler til de nødvendige investeringer på Kulturkasernen.

– Det kræver dog en del fra fondsbænken, og det er præcis det, som dette forprojekt skal gøre: give os mulighed for at gå direkte ud og søge om midler til det, vi skal have lavet dernede, afslutter Vind.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her