Fredericia Byråd har vedtaget, at der skal indføres procedurer for håndtering af chikane mod arbejdere og de folkevalgte politikere. Et enstemmigt byråd vedtog det i tirsdags.

Det Konservative Folkeparti havde til byrådsmødet fremsendt et initiativforslag, hvor de vil have indført procedurer for håndteringen.

– Det er vigtigt, at chikane, vold og trusler mod medarbejdere og politikere forebygges, men det er ligeså vigtigt, at der er klare retningslinjer for, hvordan konkret opståede situationer håndteres, da dette skal medvirke til at styrke sikkerheden og trygheden for ansatte og politikere, står der blandt andet i forslaget.

Gruppeformand Tommy Rachlitz Nielsen (C) uddyber, at forslaget ikke er kommet som udløber af en konkret episode.

– Det er ikke noget specielt, der er sket, men man kunne se, at formanden for lærerkredsen sagde for nylig, at i Fredericia er der 43% af lærerne, der bliver udsat for vold. 34 procent på landsplan, i Fredericia er det endnu værre, så vi mangler nogle ting til at håndtere det. Vi skal se, hvor vi skal gå hen med det. Vi vil have konkrete retningslinjer, og det er vigtigt. Vi har heller ingen steder at gå hen som politikere, siger Rachlitz.

For en måneds tid siden vedtog Fredericia Byråd en ny personalepolitik. Spørgsmålet er, hvorfor problematikken om chikane ikke blev bragt op der.

– Vi vedtog personalepolitikken, men der er ingen retningslinjer. Fra start til slut vil vi have de her udfordringer. Og hvad skal der til for at få bistand eller politianmeldelse? Det vil vi have retningslinjer for. Man skal være tryg i det, man laver til hverdag. Det er vigtigt, at man føler sig tryg ved, at det håndteres rigtigt, forklarer Tommy Rachlitz Nielsen.

Et af de steder, som man kan chikaneres, er på de sociale medier, der spiller en større og større rolle. Det oplevede Rachlitz selv for nylig.

– Da jeg lagde min lønseddel ud, var der en, som skrev levebrødsindianer, det var sjovt, synd for indianeren måske, og noget skal vi tåle, og det er en af tingene, men det kan blive groft og ubehageligt. Det bag ryggen på en kan blive endnu værre, men de sociale medier har rykket grænsen og har gjort det nødvendigt, at vi trækker en streg i sanden og går hertil og ikke længere, slår Tommy Rachlitz Nielsen fast.

Se hele indslaget med Rachlitz her: