Solen kaster sine stråler på Kanalbyen og Esplanaden, der glimter og glinser under solens intense skær, men dette er nu en ren fysisk fremtoning. De mennesker, der dagligt besøger stedet, udgyder ikke skinnende gloser, når samtalen falder på det nu øde autocamperområde, som ikke længere må benyttes til sit tidligere formål.

Esplanaden ligger nu stille og forladt hen. Et område, som engang var fyldt med aktivitet og liv, er nu præget af en overvældende dyster og næsten spøgelsesagtig stilhed. Ingen autocampere pryder længere stedet, ingen glade mennesker flanerer omkring. Dette er resultatet af den seneste ændring i kommunalpolitikken, der forbyder autocampere at opholde sig på Esplanaden.

Med dette skiftende landskab besluttede AVISEN at tage en tur i området for at opleve ændringerne på tæt hold. Under vores rundtur mødte vi Christian Priisholm. Han er ofte at finde i området, der også er kendt for sin fiskeaktivitet og andre udendørs entusiaster.

– Kommunen er hjernedøde, indleder Priisholm prompte, da AVISEN starter snakken med ham om det nuværende autocamperområde.

– Når autocamperne ankommer, bliver de nødt til at parkere her foran pladsen, hvor de holdt før, fortsætter Christian Priisholm med en tone af bitter ironi.

Den vibrerende dynamik, der engang prægede Esplanaden, når solen skinnede, er nu forsvundet. Selvom der var nogle problemer, da autocamperne stadig var til stede, blev deres tilstedeværelse set som en integreret del af områdets sjæl og karakter. Scenen har ændret sig drastisk. I disse uger, hvor vejret er varmt og solrigt, ville der normalt være mange autocampere parkeret rundt omkring. Men Priisholm mener, at denne situation kunne være løst på en meget enklere måde.

– Tyskerne, der tidligere har besøgt os, har ofte spurgt, hvor de kan betale for parkering. Folk er villige til at betale, vi kunne nemt have opkrævet 100 kroner i døgnet. Men det er dem derovre i Kanalbyen, der har forårsaget, at vi ikke længere må opholde os her, forklarer han med en tydelig frustration.

Priisholm understreger, at autocamper turisterne ikke kun opholdt sig i deres køretøjer, men også bidrog til byens økonomi ved at bruge tid og penge i byen.

– Folk har virkelig hygget sig her. De var også oppe i byen. Jeg frygter, at handelslivet vil gå i stå. Alt skal være fint og moderne. Når de gør sådan noget her, hvad sker der så med fiskerne? De har også ret til at være her, siger Christian Priisholm med et bekymret udtryk.

Dette er ikke første gang, Priisholm har haft uoverensstemmelser med den tekniske forvaltning. Han har tidligere peget på specifikke problemer, han har oplevet.

– Jeg har ringet til teknisk forvaltning, da der blev kørt imod færdselsretningen hernede. Ikke engang det problem har de formået at løse, siger Priisholm med en vis frustration i stemmen.

Christian Prriisholm håber på, at der kan findes en holdbar løsning på denne situation. Han mener, at den nuværende situation, med det store, øde område, simpelthen ikke er acceptabel.

– Det er så synd, at de ødelægger denne plads. Man kan se, at folk betaler for parkering i legeland, så det fungerer jo fint. Men her er det bare øde. Kommunen er simpelthen ikke samarbejdsvillige. De er umulige at diskutere med, afslutter Priisholm med en tydelig følelse af afmagt.

Under vores tur i området talte AVISEN med flere borgere. Disse ønskede dog ikke at blive nævnt ved navn i en artikel. Flere af disse ytrede en holdning om, at folk nu bare brokker sig for at brokke sig. Da autocamperne var her, var det også et problem, og af den grund valgte flere at undgå at blive citeret på grund af de splittende holdninger. Det er tydeligt, at dette emne er polariserende, og at der ikke findes en nem løsning, der vil tilfredsstille alle parter