Efter Fredericia Håndboldklubs imponerende sejr over Wisla Plock i Champions League var det en tydeligt tilfreds, men også reflekteret, FHK-træner Gudmundur Gudmundsson, der stod foran pressen.

Sejren på 28-25 markerede et vendepunkt for de danske debutanter, der har haft en udfordrende start i Europas mest prestigefyldte håndboldturnering.

Det var tydeligt, at der var meget på spil i kampen. Wisla Plock har ikke fået den forventede start på Champions League, og var inden kampen blot noteret for to point i fem kampe. Sejren kom mod det upåagtede nordmakedonske hold Eurofarm Pelister, som de vandt 26-18 imod, og Plock havde derfor formentlig sat næsen op efter endnu en sejr, da de gæstede FHK, men det skete ikke.

Nederlaget var til at føle på for Wisla Plock. Deres mest engagerede fans, der var til stede i Jyske Bank Arena, var alt andet end tilfredse. Grimme polske gloser fløj i et meget højt og aggressivt toneleje afsted mod Wisla Plock-spillerne, som lignede nogle, der blev beordret direkte ud i omklædningsrummet af fansene, som ikke gad høre eller se på spillerne efter nederlaget.

Den hidsige stemning lagde sig dog hurtigt. Udenfor arenaen kunne man i stedet høre FHK-fansene synge, imens Gudmudnur Gudmundsson gjorde status på kampen, der bød på flere dramatiske øjeblikke, herunder Lasse Balstads røde kort efter tre 2-minutters udvisninger. I den forbindelse undlod Gudmundsson at undlade at kommentere på dommernes præstation. Efter udvisningen måtte FHK omorganisere forsvaret, og Einar Olafsson trådte til og gjorde en solid indsats for at holde defensiven stabil.

Stolthed over præstationen

Gudmundsson var tydeligt stolt af sit hold og den indsats, de havde leveret, ikke kun mod Wisla Plock, men også i hele deres Champions League-kampagne indtil videre.

– Det var en meget god kamp, og vi har stor respekt for Wisla Plock. Vi har gjort et meget godt stykke arbejde indtil nu, så vi vidste, at det ville blive svært. Når vi ser på kampen, synes jeg, vi kan være ekstremt stolte. Det er selvfølgelig vores første gang i Champions League, og starten var meget vanskelig for os, sagde Gudmundsson.

Han anerkendte, at det havde været en stejl læringskurve for holdet, der har mødt nogle af Europas stærkeste klubber i gruppespillet.

– Vi er blevet straffet og har haft store problemer, sagde han og refererede til de udfordringer, FHK har mødt i deres tidlige Champions League-kampe.

En forbedret indsats gennem turneringen

Selvom Fredericia har mødt hård modstand i turneringen, især mod giganterne som Paris Saint-Germain, Füchse Berlin og Veszprém, mener Gudmundsson, at holdet har taget store skridt fremad.

– Jeg synes, vi har vist mod Berlin, Paris og også mod Veszprém, at vi blev bedre og bedre. Vi vænnede os mere til tempoet, hastigheden og modstandernes fysiske styrke, så jeg mener, vi har forbedret os, forklarede han.

Det er en vigtig pointe, da FHK trods nederlagene har formået at vokse som hold og nu også har sikret sig deres første sejr i turneringen. Dette viser, at de kan spille med på det højeste niveau, og at de har potentialet til at fortsætte med at udfordre stærke modstandere.

Pres på holdet – men en stærk indsats

Med tre kampe på blot seks dage har FHK været under massivt pres. Gudmundsson anerkendte denne udfordring, men fremhævede samtidig den imponerende indsats fra sine spillere.

– Vi har spillet tre kampe på seks dage, og vi er under stort pres. Jeg vil gerne sige, at jeg er stolt af alle mine spillere. Frandsen var fantastisk i målet, men jeg vil rose alle mine spillere for deres præstationer, sagde Gudmundur Gudmundsson.

Sebastian Frandsen var en af kampens helt store profiler med en række afgørende redninger, særligt i kampens sidste minutter, hvor Wisla Plock forsøgte at kæmpe sig tilbage. Men Gudmundsson understregede, at sejren var en kollektiv indsats, hvor hver enkelt spiller bidrog til den samlede præstation.

Fredericia på det europæiske håndboldkort

Med sejren over Wisla Plock har Fredericia Håndboldklub ikke blot taget et stort skridt mod flere point i Champions League, men også sat sig selv og byen solidt på det europæiske håndboldkort. Det er en præstation, der viser, at dansk håndbold, og særligt FHK, kan spille med blandt de bedste, selvom de økonomiske midler ikke er på niveau med nogle af deres konkurrenter.

Gudmundur Gudmundsson og hans mandskab kan nu se fremad mod de næste udfordringer i Champions League med fornyet tro på egne evner og en viden om, at de kan tage kampen op mod selv de stærkeste modstandere.

Næste gang FHK skal i aktion er på mandag mod Grindsted på hjemmebane, mens endnu en Champions League-kamp venter torsdag, hvor Eurofarm Pelister er modstanderen.