Middelfart Marina er i denne weekend vært for de kombinerede danske og nordiske mesterskaber i bådtypen J/70. Lørdag bød på fantastisk efterårsvejr med klare himmelstrøg og behagelig temperatur, men desværre for sejlerne manglede en afgørende komponent – vinden.

Foto: Mick Anderson.

På trods af strålende sol og en smuk dag på vandet, måtte både sejlere og arrangører lørdag se langt efter gunstige vindforhold. Ikke én eneste sejlads blev gennemført på grund af det vedvarende højtryk, der har lagt sig over regionen og forårsaget vindstille.

Frustration blandt sejlerne

Dagen startede med en udsættelse af den planlagte start, og i timevis måtte både sejlere og officials blot vente og håbe på, at vinden ville melde sin ankomst. Baneleder Andreas Kuchler forsøgte ved 11.30-tiden at sende de 28 både ud på vandet i håb om en forbedring, men desværre var der ingen medvind i sigte. Efter flere timers venten blev bådene igen trukket på land kl. 15.15.

Foto: Mick Anderson.

Sejlerne måtte derfor tage til takke med en molebajer og senere deltage i aftenens generalforsamling i teltet på marinaen. Det var en dag præget af tålmodighed, men desværre uden den afgørende vind, som er nødvendig for at kunne afvikle konkurrencen.

Søndag blev afgørende

Selvom lørdagens mangel på vind skabte frustration, var der stadig håb om at kunne gennemføre nok sejladser søndag. Ifølge reglerne skal der minimum afholdes fire sejladser for at kunne kåre en officiel dansk og nordisk mester, og der er indtil videre kun afviklet to.

Foto Mick Anderson.

Søndag morgen klokken 09.30 var første start rykket frem, og med vejrudsigterne, der lovede bedre vindforhold, var forventningen, at flere sejladser kunne afholdes inden klokken 14.30, hvor den officielle tidsgrænse sætter en stopper for yderligere sejladser.

Banelederen og arrangørerne håbede her på at kunne gennemføre mindst to sejladser og dermed sikre, at mesterskabet bliver officiel. Vejrforholdene ser mere lovende ud, og der er planlagt et intenst program, hvor alle kræfter sættes ind på at sikre en spændende afslutning på mesterskabet.

Foto Mick Anderson.

Foreløbige resultater var efter to sejladser:

  1. Nikolaj Borch, Kongelig Dansk Yachtclub: 3 point
  2. Kim Christensen, Egå Sejlklub: 4 point
  3. Frederik Hvalsø, Dragør Sejlklub: 6 point (forsvarende danmarksmester)
  4. Morten Fjerbæk, Dragør Sejlklub: 6 point
  5. Martin Nilsson, KSSS, Sverige: 12 point

Med et tæt felt og en intens afslutning i vente, er spændingen høj forud for søndagens afgørende sejladser, hvor både danske og nordiske sejlere kæmper om titlen.