Det blev søndag til et nederlag på 21-15 til EGIF Håndbolds nyoprykkere i kvindernes 3. division.

EGIF Håndbold spillede deres længe ventede debutkamp i 3. division efter oprykningen fra Jyllandsserien, men selvom forventningerne var høje, blev det en hård kamp mod Kolding HK’s 2. hold. Opgøret fandt sted i Erritsø Idrætscenter, hvor der var stor opbakning fra både fans og lokalsamfundet. Forud for kampstart blev EGIF Håndbold fejret af Kultur- og Idrætsudvalgsformand, Peder Tind (V), der holdt en lille tale og lykønskede klubben med deres første kamp i landets fjerdebedste række. Han understregede, hvor vigtigt det er for breddeidrætten i området, at en klub som EGIF formår at nå dette niveau, og han fremhævede de mange års hårde arbejde, der ligger bag holdets præstationer.

Trods de opløftende ord og den positive stemning i hallen, begyndte kampen dog ikke, som EGIF Håndbold havde håbet. De kom hurtigt bagud med 3-0, da Kolding HK’s 2. hold lagde et højt pres fra start. EGIF kæmpede med at finde deres rytme, og der blev lavet flere tekniske fejl i angrebsspillet, hvilket resulterede i tabte boldbesiddelser og misbrugte scoringsmuligheder. Efter cirka 10 minutters spil begyndte det dog at se bedre ud for hjemmeholdet, som langsomt fik justeret deres spil og fik reduceret afstanden til 5-3.

Som første halvleg skred frem, blev det tydeligt, at kampen ville blive en tæt affære. EGIF formåede at finde deres rytme i perioder, men Kolding HK viste sig at være en svær modstander med et stærkt forsvar, der gang på gang forhindrede EGIF i at få kontrol over spillet. Trods flere gode aktioner fra EGIF’s spillere, gik holdet til pause bagud 10-9. Pausestillingen efterlod et indtryk af, at kampen stadig var åben, men det var tydeligt, at EGIF skulle arbejde hårdt for at vende kampen til deres fordel.

Efter pausen blev det ikke lettere for EGIF. Kolding HK fortsatte med at holde et solidt pres, og EGIF havde svært ved at finde løsninger på modstandernes forsvar. En række tekniske fejl og skud, der blev brændt, gjorde det svært for hjemmeholdet at få momentum. Målvogterduoen hos EGIF havde heller ikke heldet med sig, og det gjorde ondt på holdet, at de ikke formåede at få flere afgørende redninger. Kolding HK udnyttede situationen og begyndte langsomt at trække fra i målscoringen.

Efter 45 minutters spil viste tavlen 16-13 i Kolding HK’s favør, og EGIF begyndte at løbe tør for tid til at indhente deres modstandere. Holdet kæmpede ihærdigt videre og forsøgte flere gange at ændre kampens tempo, men det var svært at bryde igennem Koldings forsvar og finde de afgørende mål. Der blev forsøgt med både hurtige angreb og skud udefra, men præcisionen manglede, og Kolding HK fortsatte med at udbygge deres føring.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, stod det klart, at EGIF skulle bruge et mirakel for at vende situationen. Kolding HK holdt fast i deres føring og lukkede kampen effektivt ned med en sejr på 21-15. For EGIF Håndbold blev det dermed en hård debut i 3. division, hvor de måtte erkende, at de tekniske fejl og manglende effektivitet foran mål havde kostet dem dyrt.

Selvom resultatet var skuffende, var der dog stadig lyspunkter at tage med fra kampen. EGIF viste til tider gode takter og spillede med en vilje til at kæmpe, der lover godt for fremtiden i 3. division.

På torsdag spiller EGIF næste kamp, hvor modstanderne på hjemmebane er ASA.