Når Fredericia Håndboldklub og KIF Kolding søndag aften tørner sammen i Middelfart Sparekasse Arena, er der lagt op til en kamp med både intensitet og store følelser. Rivaliseringen mellem de to klubber rækker langt tilbage, og begge hold vil gøre alt for at sikre sig de to point i dette betydningsfulde lokalopgør.

KIF Kolding har fået en stærk start på sæsonen med to sejre og en uafgjort i de første tre ligakampe. Deres eneste skuffelse kom i pokalturneringen, hvor de blev slået ud af Bjerringbro-Silkeborg. Holdet har dog vist, at de kan levere varen, når det gælder, og de vil uden tvivl forsøge at bygge videre på deres gode momentum i ligaen.

På den anden side har FHK haft en mere udfordrende begyndelse på sæsonen. Ligapremieren mod TTH Holstebro endte med et nederlag, da de tabte på et mål få sekunder før slutfløjt. Herefter fulgte to store nederlag i Champions League, der har sat holdet under pres. I ligasammenhæng har FHK dog formået at hente en vigtig sejr mod Skjern, men de måtte også se sig besejret af Aalborg. Selvom dette ikke er en katastrofe for sidste sæsons DM-sølvvindere, er tre nederlag i træk ikke noget, man ofte ser fra FHK’s side. Med undtagelse af kampen mod TTH Holstebro var det forventet, at FHK ville stå over for svære modstandere, og holdet vidste, at denne periode kunne blive udfordrende.

Nu står FHK imidlertid overfor en afgørende periode, hvor der venter mere overkommelige modstandere, og det er vigtigt for holdet at komme tilbage på sejrssporet. Kampen mod KIF Kolding bliver det første skridt i den retning, og den hjemmebanefordel, som Middelfart Sparekasse Arena giver, kan vise sig at være afgørende.

Der er dog mere på spil end blot pointene. Kampen markerer også det første møde mellem FHK og deres tidligere profil Kristian Stoklund, efter han denne sommer skiftede fra den røde FHK-trøje til KIF Koldings hvide. Stoklund, der har en lang historie i FHK, både som ungdomsspiller og senere som en central figur på førsteholdet, kan næppe forvente en varm modtagelse fra hjemmeholdets fans. På KIF-holdet finder man også målmanden Emil Tellerup, som spillede i FHK fra 2018 til 2023, inden han tog en afstikker til Lemvig-Thyborøn og nu er vendt tilbage til Kolding. Disse personlige historier tilføjer endnu et lag til en kamp, der i forvejen er fyldt med spænding og intensitet.

Der er kampstart mellem de to hold søndag klokken 19:30