Efter en udfordrende kamp mod Füchse Berlin i Champions League, hvor FHK led et nederlag, var træner Gudmundur Gudmundsson åben om holdets vanskeligheder, især i forhold til målmandssituationen. Kampen endte med et nederlag på 38-32, og FHK havde svært ved at finde fodfæste, ikke mindst på grund af målmandsspillet.

Sebastian Frandsen, der har kæmpet med rygproblemer i længere tid, havde en svær aften. Han blev kun noteret for to redninger på 36 skud, hvilket gjorde det ekstra svært for FHK at modstå det stærke Füchse Berlin-hold. Frandsen var tydeligt hæmmet af skaden, men måtte alligevel tage ansvaret i målet, da Thorsten Fries stadig er ude med en baglårsskade pådraget i kampen mod Aalborg sidste lørdag.

– Selvfølgelig er vi i en svær situation, og jeg vil ikke undskylde mig selv på nogen måde, men vi mangler fire meget vigtige spillere på holdet. Det gør det ikke let. Og nu er en af målmændene også ude. Så naturligvis kunne vi se, at det i denne kamp var ekstremt vanskeligt for os. Det er næsten et mirakel, når man kigger på statistikkerne, at vi holdt os så længe i kampen, for det var virkelig hårdt. Vi er nødt til at arbejde sammen, håbe på det bedste og støtte denne position nu, for der er ikke andet at gøre. Vi skal bare stå bag de spillere, vi har til rådighed nu, sagde Gudmundsson efter kampen.

Frandsen måtte bide smerterne i sig, men det blev tydeligt, at han ikke var på toppen.

– Han har ikke trænet hele ugen, så selvfølgelig er han under stort pres. På dette niveau har vi kun ham lige nu, og han gjorde alt, hvad han kunne, for at spille kampen. Det er jeg taknemmelig for, sagde Gudmundsson.

Med de udfordringer, som FHK står overfor, bliver næste opgave mod KIF Kolding på søndag speciel vigtig. Forventningen er, at Thorsten Fries vil være klar til at vende tilbage, hvilket kan give holdet den nødvendige styrke i målet. I fraværet af Fries var unge Rasmus Storm med mod Füchse Berlin, hvor han blev noteret for nul redninger på fire forsøg.