Lucullus Smørrebrød på Luthersvej i Fredericia har modtaget en sur smiley fra Fødevarestyrelsen efter en omfattende kontrol. Kontrollen afslørede flere hygiejne- og vedligeholdelsesproblemer, der har medført en bøde og krav om opfølgende kontrolbesøg.

I den officielle kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen fremgår det, at der blev konstateret belægninger af skimmel i kølerummet, beskidte ventilationsriste og fødevarerester af ældre dato i køleenheder. Desuden var der mørke belægninger under arbejdsbordene i smørrebrødsafdelingen og beskidte hylder i det varme køkken. Fødevarestyrelsen har givet Lucullus en bøde på 5.000 kr. og pålagt virksomheden at gennemføre forbedringer med det samme.

Efter kontrolbesøget delte Lucullus Smørrebrød et opslag på Facebook, hvor de åbenhjertigt beskrev deres reaktion på den kritiske kontrol.

– Vi fik en grundig gennemgang, og der er desværre nogle steder hvor vi mangler vedligehold og mere grundig rengøring, skriver forretningen og tilføjer, at de allerede er i gang med at udbedre manglerne.

Lucullus erkender fuldt ud, at der var behov for forbedringer, og de har taget initiativ til at rette op på de konstaterede mangler.

– Vi lægger os fladt ned, og kan se at der er nogle mangler, skriver de, og fremhæver, at vedligeholdelse er blevet bestilt, og en mere detaljeret rengøringsplan er under udarbejdelse.

Selvom oplevelsen var hård, ser Lucullus frem til det næste kontrolbesøg, som de håber vil resultere i en glad smiley.

– Vi prøver at vende denne rædselsfulde oplevelse til læring, så det ALDRIG sker igen, skriver de i deres opslag, og understreger samtidig vigtigheden af Fødevarestyrelsens kontrolsystem for at sikre fødevaresikkerheden i Danmark.