FHK tabte 32-26 til Aalborg. Det er ikke nogen katastrofe, men holdet kunne godt have ydet mere modstand. Særligt én faktor spiller ind på dette punkt.

FHK var bagud fra start og indtil slutsignalet lød efter 60 minutter. Så er det umuligt at vinde en håndboldkamp. Kortvarigt var der dog spænding i starten af anden halvleg, da FHK med fire mål i træk fik ædt sig op til at være bagud 14-16. Middelfart Sparekasse Arena kogte, og Aalborg lignede et hold i knæ.

I stedet for at hænge på, så tabte FHK terræn, og spændingen var afmonteret kort tid efter. Den foretrukne bagkæde, som Gudmundur Gudmundsson benyttede sig af, var ikke kontinuerligt gode nok set over hele kampen. Kun momentvis ramte de det niveau, som man kan forvente.

Og det er her hele problematikken om FHK opstår. På bænken sad længe spillere, som FHK kunne have haft brug for undervejs, men først da det hele var afgjort, lavede Gudmundsson udskiftninger i bagkæden, i stedet for løbende at forsøge sig med andre konstellationer, når det valgte ikke lykkedes.

6: Topklasse

Thorsten Fries (3): Stod blændende i starten af opgøret, men det var småt med redninger fra det 15. minut og frem til, han blev skadet i midten af anden halvleg.

Sebastian Frandsen (UB): Fik kun syv skud imod sig. Det er ikke et bedømmelsesgrundlag.

Martin Bisgaard (3): Brændte en enkelt stor chance, men fik derudover sat fire scoringer ind. Det så fornuftigt ud for Bisgaard undervejs.

Frederik Jægerum (UB): Fik ikke særlig meget spilletid.

Reinier Taboada (3 – Man of the Match): Lavede fire mål på syv forsøg og to assists. Det er fornuftigt, men det er ikke nok til at besejre Aalborg.

Arnór Vidarsson (UB): Kom først ind, da kampen var tabt. Fik dog scoret to mål.

Mads Kjeldgaard (UB): Spillede heller ikke nok. Fik scoret et enkelt mål i slutfasen.

William Moberg (2): Ikke meget fungerede for den svenske playmaker, der lavede to mål på fem forsøg. Undervejs blev det til én teknisk fejl.

Jonas Kruse (UB): Spillede ikke nok.

Anders Martinusen (3): Ramte ikke topniveauet, men var på det jævne med seks mål på 11 forsøg, to assists og tre tekniske fejl.

Kasper Young (1): Det var ikke Youngs dag. Brændte to frie chancer og lavede en teknisk fejl undervejs.

Fredrik Mossestad (3): Kom ind fra anden halvlegs start og gjorde det fint. Lavede tre mål på fire forsøg, hvor den brændte chance var et skud i hovedet på Aalborgs keeper, Fabian Norsten, i en situation, hvor der kunne argumenteres for et straffekast til den norske fløj.

Evgeni Pevnov (2): Det ligner ikke Pevnov at være usynlig, men det var han. Scorede på den eneste chance, han fik. Forsvaret så heller ikke alt for prangende ud med ham i midten.

Lasse Balstad (2): Forsvaret blev forholdsvis lidt overspillet, og dermed gjorde Balstad det ikke på det forventede niveau.

Einar Olafsson (UB): Spillede ikke nok.

Mads Emil Møller (UB): Kom ikke på banen.

Træner Gudmundur Gudmundsson (2): De manglende udskiftninger undervejs er et mysterium. At der skulle gå over 50 minutter, før Mads Kjeldgaard kom på banen, er udefra set mærkeligt. At have tillid til spillerne på banen er på den anden side også godt, men i dette tilfælde var snoren lige lovlig lang.