Middelfart Kommune har vist sig som en af de kommuner i Danmark, der oplever en markant tilflytning. Ifølge en nyere befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik forventes antallet af indbyggere i Middelfart Kommune fortsat at stige frem mod 2050, hvilket placerer kommunen i top 20 over de mest attraktive steder at bosætte sig. 

Ifølge Videncenteret Bolius og Danmarks Statistiks seneste befolkningsfremskrivning forventes Middelfart Kommune blandt de top 20 kommuner i Danmark, der tiltrækker flest nye indbyggere fra 2024 til 2050. Her ligger Middelfart Kommune nemlig på en 18. plads. Det placerer Middelfart i selskab med en række andre vækstkommuner, der ligger tæt på større byer eller har formået at skabe samme attraktive rammer for nye borgere.

Den positive udvikling skyldes ifølge borgmester Johannes Lundsfryd Jensen i høj grad en strategisk indsats for at skabe de bedste rammer for nye borgere og fastholde dem, der allerede bor her.

– Vi har satset ret hårdt på at få flere til at flytte hertil. […] Vi har sat os for at være et af Danmarks mest attraktive steder at leve, bo, arbejde og opleve, med stærke fællesskaber og plads til forskellighed, siger Johannes Lundsfryd Jensen, til et indslag, da vi fokuserer på det betydelige antal tilflyttere, som bidrager positivt til kommunens skatteindtægter og dermed styrker budgettet for 2025-2028.

Danmarks Statistik forudser, at indbyggertallet vil stige yderligere i 51 kommuner fra 2024 til 2050, og Middelfart er altså en af dem. Ifølge befolkningsfremskrivningen fra Danmarks Statistik forventes Middelfart Kommune nemlig at opleve en befolkningstilvækst på 7,8 procent fra 2024 til 2050. Konkret betyder det, at indbyggertallet i kommunen vil stige fra 40.158 i 2024 til 43.285 i 2050. Imens adskiller udviklingen sig markant fra de 47 kommuner, der ifølge prognosen vil opleve en tilbagegang i indbyggertallet. Især mindre kommuner i Nord-, Vest- og Sønderjylland samt flere ø-kommuner står over for befolkningsnedgang. 

Læs også: https://middelfartavisen.dk/succesfuld-tiltraekning-af-nye-borgere/