Arbejdet med de nye CO2-venlige bygninger i Kongensstræde i Fredericia skrider markant frem. I november 2022 tog byggeprojektet sin begyndelse, og nu ser man fremskridtene komme til syne. Men byggeriet er mere end bare opførelse af boliger; det er en vision om en grønnere og mere bæredygtig fremtid for Danmarks byggeri.

Går man en tur i Kanalbyen kan man ikke undgå at se byggeriet, der opføres i Kongensstræde mellem Oldenborggade og Fynsgade. Da første spadestik blev taget var det svært at forestille sig, hvordan det ville se ud i virkeligheden.

Peder Cederfeld, administrerende direktør for Realdania By & Byg, understregede ved det første spadestik vigtigheden af CO2-reduktion i byggeriet. Han påpegede, at:

– Ti procent af Danmarks CO2-udledning stammer fra produktion af byggematerialer og fra bygge- og anlægsprocessen, sagde han.

Med dette i mente ser Realdania By & Byg det som deres opgave at fremme den grønne omstilling i byggeriet.

For at bidrage til denne omstilling opfører Realdania By & Byg en række etageejendomme i Kongensstræde, der skal tjene som udlejningsboliger. Disse byggerier bliver et praktisk laboratorium for at teste nye metoder og materialer, der kan mindske byggeriets CO2-aftryk.

Projektet omfatter to MiniCO2 Etagehuse, det ene bygget i træ, det andet i tegl, samt et etagehus, der skal bruges til at udforske digitale værktøjer og deres potentiale til at effektivisere byggeprocessen og reducere spild, fejl og mangler.

Realdania By & Byg har et tæt samarbejde med Fredericia Kommune, som de sammen ejer Kanalbyen med. Den indsamlede viden fra disse byggeprojekter vil blive formidlet til byggebranchen og andre interessenter, i et forsøg på at inspirere og udbrede brugen af grønne og effektive byggemetoder.

Således repræsenterer de nye bygninger i Kongensstræde ikke kun fremgang i byggeriet, men også et skridt fremad mod en grønnere og mere bæredygtig byggebranche.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her