FHK vandt 28-25 mod Skjern og sikrede sig bronze. Efter kampen udspillede der sig ekstatiske scener efter medaljerne, der er FHK’s første siden 1980, og det er en foreløbig kulmination af FHK’s genrejsning fra Jyllandsserien.

I dagens spændende håndboldopgør var det spørgsmålet, om Fredericia Håndboldklub (FHK) ville hjem med en bronzemedalje. Kampen var den afgørende i en række på tre, hvor Skjern havde vundet den første kamp med 34-23, og FHK triumferede i den anden med 27-25.

Stemningen var elektrisk, da busser fulde af Fredericia-fans gjorde deres indtog i det ellers blå-hærgede postnummer 6900 i det vestjyske, forvandlende det til en hav af røde FHK-trøjer. De 350 ivrige FHK-supportere dominerede lydkulissen i Skjern Bank Arena og skabte en nærmest hjemmebanestemning i arenaen i Skjern.

I centrum for kampen var duel mellem holdenes målmænd, som alle havde leveret imponerende præstationer i de tidligere opgør. Thorsten Fries og Emil Tellerup fra FHK havde i den seneste kamp imponeret med redningsprocenter på henholdsvis 38,7 og 44,44 procent, hvilket gav dem en marginal overhånd i forhold til Skjerns Christoffer Bonde med en redningsprocent på 36,84.

Tolv minutter inde i kampen førte FHK med 4-3. Skjern satsede offensivt, gik tidligt i syv mod seks, men gjorde også fejl, hvilket førte til en timeout anmodet af Skjerns træner Henrik Kronborg.

Ved 19 minutter marken gik Skjern i front med 9-7, udnyttede fredericianske fejl og fik en bedre rytme i deres angrebsspil. Ved 27 minutters marken trak Skjern stadig foran med 12-10, men begge hold havde svært ved at finde rytme, hvilket resulterede i endnu en timeout, denne gang forlangt af FHK’s træner Gudmundur Gudmundsson.

adp-as.dk

Ved pausen stod det 12-11 til Skjern, og alt kunne stadig ske.

I anden halvleg så vi FHK finde deres rytme igen. 36 minutter inde i kampen var stillingen 15-15, men ved 44 minutters marken, var det FHK der var foran med 22-20. Takket være Jakob Frederiksens mål i tomt mål, udvidede FHK deres forspring, hvilket resulterede i en Skjern timeout.

To minutter før slutfløjtet stod det 27-25 til FHK. Skjern forlangte en timeout, men Emil Tellerup fra FHK kom til undsætning med flere vitale redninger, herunder et frit skud fra Skjerns René Rasmussen.

Slutresultatet var 28-25 i FHK’s favør. Bestyrelsesformand Bent Jensen kunne knap nok skjule sin glæde. Denne sejr repræsenterede FHK’s første DM-medalje siden 1980, hvilket gør triumfen endnu mere bemærkelsesværdig. Fredericias spillere og fans kunne fejre denne milepæl i klubbens historie med stor jubel og stolthed.