FHK var presset til at vinde, hvis de ville have en realistisk chance for at jagte en semifinaleplads. Missionen lykkedes ,da Bjerringbro-Silkeborg blev besejret med 35-33.

Fredericia Håndboldklub stod over for en vanskelig opgave i kampen mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold efter et nederlag mod GOG i den første slutspilskamp. FHK skulle vinde denne kamp på udebane for at holde liv i håbet om at spille en rolle i slutspillet. Udfordringen blev yderligere kompliceret, da Reinier Taboada og Nikolaj A. Nielsen ikke kunne spille på grund af skader.

adp-as.dk

Første halvleg startede godt for FHK med en 5-2-føring efter ni minutter, takket være James Junior Scotts tredje mål. 12 minutter inde i kampen øgede FHK føringen til 7-3, og målmand Thorsten Fries imponerede med en redningsprocent på 66,67. BSH reagerede med at tage en timeout. Senere i halvlegen kom BSH dog tilbage i kampen, og ved hjælp af Nikolaj Øris’ overblik og skarpe præstationer fra Alexander Lynggaard og Thomas Solstad, udlignede de til 12-12 efter 24 minutter. På trods af at FHK forsøgte at spille syv mod seks, lykkedes det BSH at komme foran for første gang i kampen og gå til pause med en stilling på 15-14.

FHK startede anden halvleg stærkt, og Nicolaj Nørager markerede sig med gode aktioner, hvilket førte til en 18-17 føring efter 35 minutter. Efter 41 minutter forlængede FHK føringen til 24-21, hvilket resulterede i endnu en timeout fra BSH. I det 48. minut udlignede BSH dog til 28-28 med en scoring i tomt mål. Kampen blev afgjort i de sidste minutter, hvor Emil Tellerup gjorde en forskel i slutfasen og sikrede FHK en sejr med en slutstilling på 35-33.

Sejren betyder, at FHK nu er på tredjepladsen i slutspilspuljen. Da BSH og GOG mødes i deres næste kamp, kan en sejr i kampen mod Skanderborg-Aarhus bringe FHK helt op i toppen. FHK’s fans, HK Ultras, kan se frem til at støtte holdet igen på lørdag i kampen mod Skanderborg-Aarhus.