I sidste uge var det Venstres nye lokal formand, Frank Wichmann, der var i den varme stol, og i denne uge er det restauratør Klaus Zoffmann-Jensen fra Restaurant Hannerup Skov, der er kommet i den varme stol på Kurt’s Kaffebar.
Denne fredag, hvor Fredericia AVISEN mødes med Klaus Zoffmann-Jensen, er en særdeles kold en af slagsene. Temperaturen er på frysepunktet, men grundet vinden føles det som i omegnen af minus 10 grader. Med kulden udenfor var det nærliggende at bestille noget varmt at drikke. Undertegnede bestilte en sort kaffe, men den slags er Klaus ikke til, hvilket fik indehaver af Kurt’s, Ismail, til at fortælle Klaus, hvad der ellers var af muligheder på menukortet. Klaus var dog ikke tørstig, og længere henne i vores samtale fortalte Klaus, at han faktisk slet ikke er til varme drikke, hvorfor det var lettere komisk, at vi sad på en kaffebar.
Dagligdagen for Klaus Zoffmann-Jensen
Som restauratør med kone og børn er der for Klaus ikke tid til de store fritidsinteresser. Når han ikke arbejder gælder det familien.
“Restauranten tager weekenden, aftenen og natten, men i hverdagen har jeg tid til børnene. Jeg bruger vel 100-120 timer på restauranten, så det er en del. Det er en del af det at være selvstændig og drive en restaurant,” forklarer Klaus, der ikke vil presse børnene ind i kokkebranchen, men dog har børnene med i køkkenet derhjemme:
“Derhjemme har jeg børnene rigtig meget med i køkkenet. Så sidder de oppe på køkkenbordet derhjemme, når vi laver aftensmad og sådan nogen ting. Det er meget hyggeligt,” fortæller Klaus Zoffmann-Jensen.
Under samtalen bemærker undertegnede, at Klaus har et fitness-armbånd på, og snakken drejer sig derfor i den retning.
“Jeg har trænet rigtig meget førhen, men det bliver ikke til så meget mere. Jeg er medlem af IGYM og er derhenne, når jeg har tid til det,” siger Klaus.
Ville være politibetjent, men endte som kok
I dag nyder Klaus Zoffmann-Jensen kokkefaget, men det lå ikke i kortene, at han skulle blive kok.
“Jeg blev vel nærmest tvunget ind i kokkefaget, ej det passer ikke. Jeg har altid ville være betjent, men da jeg blev færdig med skolen var jeg 15 år, og så går der lige nogle år før man kan søge ind på politiskolen. Min far sagde så, at jeg skulle foretage mig et eller andet konstruktivt indtil jeg kunne søge ind. Så fik jeg en læreplads som kok, og så har den ene dag taget den anden,” fortæller Klaus Zoffmann-Jensen om hans indgang til at blive kok.
Drømmene om at blive betjent forblev drømme for Klaus, der i stedet har haft en karriere i kokkebranchen.
“Der er sket så mange ting. Jeg har fået større og større ansvar. Jeg fandt ud af, at jeg var rigtig god til det, og så har den ene lederstilling taget den anden. Og fra at gå at tjene rigtig mange penge til ikke at tjene ret meget ved at læse – det ville blive svært,” forklarer Klaus.
Udviklingen er sund for restaurationsmiljø
Klaus er født og opvokset øst for Storebælt, men har efterhånden boet i Fredericia i mange år. Han føler sig stadig ikke helt som “rigtig” fredericianer, og netop det at være fredericianer har Klaus også hørt historier om i sin tid i postnummeret 7000.
“Jeg har vel boet i Fredericia i omkring 17 år. I den tid har jeg fundet ud af, at der tilsyneladende er forskel på, om man er født inde eller uden for voldene. Det er det der med, at man er rigtig fæstningsdreng, hvis man er født inden for voldene,” udtaler Klaus Zoffmann-Jensen, der har bemærket udviklingen i Fredericia igennem de seneste år og det er også noget, der har påvirket hans egen branche:
“Det er sundt for restaurationsmiljøet, at der bliver rusket lidt op i tingene. Sådan noget som Vivaldi har gjort, at folk er kommet mere ud på gaden og Ti Trin Ned har gjort meget for gastronomien. De har trukket folk til fra nær og fjern. Det smitter også af på resten af byen, og så har vi teatret, som har skabt god grobund for restaurationerne her i byen.”
Fremtidsplanerne på Restaurant Hannerup Skov
Klaus nævnte det selv. Fredericia Teaters store succes.. Det er dog ikke noget, der har påvirket Klaus’ gesjæft, men det er der planer om at lave om på.
“Vi har ikke rigtig selv mærket til teatrets succes, da vi er i et andet gastronomisk felt end en café og mindre restaurant. Til næste teatersæson vil vi dog prøve at ramme noget, der passer teatersegmentet og så skal vi nok også også justerer åbningstiderne. En forestilling starter klokken 20:00, så vi skal have åbent fra omkring klokken 17:00 for at tiltrække gæster,” siger Klaus, der efterhånden er ved at få sat sit præg på Restaurant Hannerup Skov, efter han overtog det i sommeren 2016:
“Stedet stod jo tomt, da jeg overtog det fra Ti Trin Ned, der forlod det i omkring 2012/13 stykker. Vi trækker stadig lidt rundt på arven fra Ti Trin Ned, og mange fredericianere tror stadigvæk, at man skal pantsætte sit hus for at spise hos os, men det er ikke tilfældet. Det er vi ved at arbejde os væk fra. Selvfølgelig koster det nogen penge at spise hos os, da det er et meget dyrt hus, og man betaler også for hele pakken med Hannerup og udsigten ud over vandet.”
Hvad fik dig egentlig til at overtage stedet?
“Når man ser Hannerup Skov er det totalt Morten Koch. Det er gammelt, klassisk og idylisk. Det ligger i skoven, og der er udsigt ud over vandet. Det kan ikke blive ret meget bedre, og jeg tænkte, at her kan jeg skabe noget unikt i forhold til, hvad der ellers er af muligheder. Jeg har også nået en alder nu, hvor hvis jeg ikke prøver det, så er det for sent,” lyder Klaus’ svar på ovenstående spørgsmål inden han kommer ind på, hvad han drømmer om med stedet:
“Vi drømmer om at få bygget nogen hotelværelser til stedet på et tidspunkt. Vi vil gerne oppe at ligge på det niveau Kongebrogården lå på inden det blev et Comwell hotel. Så er vi er ude i noget fem stjernet med morgenmad på sengen,” lyder ordene fra Klaus Zoffmann-Jensen.
Undertegnedes kaffe er blevet tom, og Klaus skal videre til møde. Vi siger derfor tak for sludren, og ser frem til at få endnu en i den varme stol til ugens Kurt i næste uge.
Fakta Klaus Zoffmann-Jensen
Alder: 38 år
Civilstatus: Kone
Børn: 3
Udlært kok på Tårnborg Parkhotel i 1999
Har været restauratør på Restaurant Hannerup Skov siden august 2016