Hver uge sætter Fredericia AVISEN spot på en aktuel fredericianer. Vi inviterer ham eller hende på Kurt’s Kaffebar i Jyllandsgade for at høre om alt mellem himmel og jord. I denne uge er det den 38-årige Brian Løkkegaard.
I sommeren 2018 åbner han sammen med den kreative konceptudvikler og kok, Andreas Brok-Hartvig, Urbania Streetfood i den gamle Centrumbiograf i Gothersgade ved siden af byens pulserende musikhus; Tøjhuset.
Og snakken går i byen, imens jeg sidder og venter på Brian Løkkegaard taler et par gæster om netop det sted, Urbania Streetfood. Det bliver spændende. Der sker noget i byen, siger de.
Musikken er mild i dag, kaffen sort i min kop, da Brian træder ind af døren. Brian bestiller en chai te. ”Den dufter godt,” siger han. “Det er utroligt, hvad man kan få ud af nogle blade. Lækkert.”
”Jeg voksede op i et stille og roligt bysamfund. En kernesundopvækst med græs under fødderne og masser af rugbrød i madpakken. Kartofler til samtlige aftenrette – ja min farmor og farfar var bønder, så vi fik kartofler og gris samtlige dage om ugen. Lasagne var noget jeg fik på min fødselsdag. Det var stort,” griner Brian Løkkegaard og fortæller videre:
”Jeg valgte at gå på HTX, fordi jeg elskede fysik og kemi. Det var min vej. Jeg var en elektronikfan i de unge år, så det var det helt rigtige for mig. Da jeg gik på HTX mødte jeg samtidig en masse venner fra Erritsø-Fredericiaegnen, hvorefter min interesse for den anden side af broen voksede. Jeg gik i skole i Middelfart der.”
Hvordan havnede du så i diskoteksbranchen?
”Siden jeg var 15 havde jeg turneret rundt med mobildiskotek på folkeskoler og gymnasier. Min far kautionerede for mit første diskoteksudstyrskøb, da jeg var 13 år,” fortæller Brian og drikker lidt af sin te.
Han søgte job på Hollywood Hardrock, da han blev 18 år for at få et fast sted at spille som DJ.
”Jeg skulle være 18 år gammel. Det var byens største in-sted. Jeg havde aldrig været på Hollywood Hardrock før, jeg søgte jobbet, og fik lov at spille en fredag eftermiddag. Der var gang i den – det var den vildeste fredagsbar. Seks måneder senere flyttede jeg til Fredericia, da muligheden for en lejlighed bød sig via Esben Larsen, der havde diskoteket, og så har jeg været her siden.”
Brian Løkkegaard læste en IBA i Kolding, og skrev en hovedopgave syd for London. Opgaven handlede om et stort århusiansk lysfirma. ”Interessen for musikmiljøet var stor for mig, og jeg læste markedsføring, så jeg kunne forene de to ting. Det var win-win”
Fra DJ til diskoteksejer
Da Brian Løkkegaard vender hjem fra London, blev han fuldtidsansat ved Flemming Nielsen på det gamle diskotek, Nelly O’Grady’s. Efter to år blev han kompagnon.
”Vi købte sammen House of Pool i 2003, senere åbnede vi Standard Bar i Jyllandsgade i 2007. Jeg levede pludselig af min hobby, jeg lavede det, som jeg har lavet på hobbyplan til fuld løn. Det var en drøm. Jeg troede ikke, at det var muligt at leve af den slags. Jeg troede, det krævede meget mere. Jeg var faktisk euforisk over det,” siger Brian.
”Året efter købte vi vores konkurrent, Diskotek ONE i Prinsessegade. Vi når også at åbne en frisørsalon i 2006 – Garn Klip og Styling, men vælger at sælge den, da vi kaster os over ONE. Jeg er på ONE i seks år, inden vi flytter ONE til Bjergegade, og åbner Zwei Grosse Bier Bar,” fortæller Brian. 1. april 2018 afleverer han nøglerne til Flemming Nielsen, og så starter et nyt kapitel, Urbania Streetfood.
”Street Food er lækkert, anderledes og in. I flere og flere byer blomstrer Street Food-markeder. Du får gastronomi fra forskellige kontinenter drevet af dybt og ærligt passionerede menneskers madkultur. Er I en gruppe, der ønsker at spise sammen, men har forskellige ønsker til menuen, får man i Street Food en unik mulighed for at ramme alles ønsker,” siger Brian Løkkegaard og fortsætter:
”Urbania Street Food Fredericia kommer samtidig til at ligge på en af byens mest attraktive placeringer mellem gågaden, Tøjhuset og den urbane nye bydel ”Kanalbyen”. De seks køkkener udlejes til passionerede Street Food-restauratører. Hertil kommer muligheden for byens bredeste ginsortiment, barista- og kvalitetskaffe fra hele verden og lækre specialøl, som gæsterne kan nyde i vores hyggelige lokaler eller to go.
Hvorfor har du valgt sådan et projekt?
”For det første, så er det meget spændende; selve konceptet og miljøet er interessant. Vi har god mulighed for at lave en velassorteret bar med en masse lækkert indhold, som er en passion fra mit liv. Det glæder jeg mig til. Så er det måske et af de mest spændende steder i byen, det vil jeg slå fast igen og igen. Tøjhuset er magisk sted, det er brandvarmt – det samler Kanalbyen og bymidten. Det bliver et veltrafikeret område, som giver os gode muligheder,” siger Brian og fortsætter:
”Personligt er det hårdt at køre nattelivsarbejde og at forene det med et familieliv er svært. Det er ikke holdbart på sigt, så jeg så mange nye muligheder i at flytte nattetimerne til dagstimer. Det er en sidegevinst på dette projekt.”
”Vi vil tilføre byen noget nyt, spændende og en anden kvalitet indenfor quik meal-genren. Vi er lige nu i startfasen, som er krævende, men det er også meget spændende. Det er her, hvor vi skaber rammer, smager, dufter, lugter, føler og rører. Det er nu, vi tager initiativ til, hvilken retning, vi skal i,” siger Brian.
Hvordan ser du Fredericia lige nu?
”Fredericia er utrolig spændende. De sidste par år er byen mærkbart blevet bedre. Der er en positiv udvikling i gang. Jeg både føler og mærker, at der er stor opbakning til de ting, der bliver udviklet på. Det er en stor forandring fra 1999, da jeg kom til byen og til nu.” Brian Løkkegaard må haste videre. Der er byggemøde om lidt – og der er mange detaljer at tage med i overvejelserne. Brians telefon har kimet flere gange i den time, vi har drukket chai te og kaffe, så der er nok at se til.
Fakta Brian Løkkegaard
Født i Båring 1979
Boet i Fredericia siden 1999
Båring Folkeskole
Fredericia Middelfart HTX
Har sønnen Nohr på 3 år
Kendt fra diskoteksmiljøet, som medejer af blandt andet ONE, Zwei Grosse BierBar, House of Pool, Q-tip, Skæve Thorvald
Har været med i EventC gennem en årrække
Elsker ost og rødvin
Elsker elektronisk 80’er pop.