Fredag den 13. december var en festdag på EUC Lillebælt, da fire nyuddannede produktør-lærlinge blev fejret for deres flotte præstationer. De fire unge, der havde arbejdet hårdt gennem deres forløb, blev fejret i skolens kantine, hvor deres præstationer blev anerkendt og fejret.
Alle fire lærlinge bestod deres eksamen med et imponerende ti-tal, og da de startede på uddannelsen lå det bestemt ikke i kortene, at de skulle ud at have sådan en karakter. Det gør lærepladskonsulent, Rikke Holst, særlig stolt af de fire lærlinge og deres udvikling.
– De startede for 1,5 år siden på grundforløbet. De havde alle fire forskellige udfordringer, blandt andet med læsning, men nu er de kommet igennem dette forløb hos os, og det er vi rigtig stolte af. De har alle bestået med et ti-tal, og det er virkelig flot. Tre af dem har lavet en aftale med deres læreplads om, at de fortsætter der efter endt uddannelse, så det er en stor succeshistorie, siger Rikke Holst med et smil og fortæller, at denne proces har ikke kun været en personlig rejse for lærlingene, men også en oplevelse for lærerne og vejlederne, der har været med til at støtte dem igennem de udfordringer, de mødte på vejen.
En stor succes og stor efterspørgsel fra virksomheder
Tre af de nyuddannede lærlinge har allerede lavet aftaler med deres lærepladser om at fortsætte i virksomheden efter endt uddannelse. Dette viser, at de har været dygtige og værdifulde medarbejdere, og det er en stor anerkendelse af både deres indsats og de virksomheder, der har valgt at investere i deres udvikling. De fire lærlinge er:
- Nicklas, der har været i lære hos Danforel i Grindsted,
- Mike, der har arbejdet hos HITSA i Kolding,
- Leon, der har været hos KA Interiør i Grindsted,
- Patrick, der har været hos Sydjydsk Autofjederfabrik i Kolding.
De tre første lærlinge, Nicklas, Mike og Leon, har alle lavet aftaler om at fortsætte i deres respektive virksomheder, og dette vidner om et succesfuldt forløb, både for dem selv og for de virksomheder, der har haft fornøjelsen af at have dem som lærlinge. For Patrick er fremtiden stadig usikker, men han har samtidig fået den nødvendige erfaring og viden til at kunne tage fat på nye udfordringer i fremtiden.
Veksling mellem skole og praktik
Produktøruddannelsen er en praktisk orienteret uddannelse, der giver de studerende et solidt kendskab til industriproduktion og maskineri. Uddannelsen er designet til at forberede de unge på at arbejde med produktionsmaskiner, udføre mindre reparationer og sikre, at produktionen forløber effektivt og i henhold til de nødvendige kvalitetskrav. I løbet af uddannelsen lærer de studerende også at arbejde med logistiksystemer i virksomheder, hvilket giver dem mulighed for at optimere produktionsprocesserne og sikre, at logistikken fungerer optimalt.
Uddannelsen veksler mellem praktisk erfaring i en virksomhed og teoretisk undervisning på skolen, hvilket giver de studerende mulighed for at få indsigt i virksomhedens virkelige udfordringer og behov. De får kendskab til forskellige typer af produktionsmaskiner og arbejder med teknikker som drejning, boring, slibning og polering. Derudover lærer de studerende at montere løsdele, svejse og arbejde med bolte og nitter.
En vigtig del af uddannelsen er kvalitetssikring. Produktøren skal sikre, at de produkter, der bliver produceret, lever op til virksomhedens krav og standarder. Dette indebærer både at sikre den tekniske kvalitet og at have styr på logistikken i produktionen. Desuden får de studerende et certifikat til at køre gaffeltruck, hvilket gør dem mere fleksible på arbejdsmarkedet.
Produktøruddannelsen åbner mulighed for videreuddannelse indenfor flere områder, herunder industrioperatør, smed eller personvognsmekaniker. Med denne baggrund kan produktører arbejde i mange typer af industrivirksomheder, hvilket gør dem til eftertragtede medarbejdere. Uddannelsen gør dem ikke kun kvalificerede til at arbejde i produktionen, men giver dem også et godt grundlag for at tage ansvar i virksomhedens logistik og kvalitetssikring.