Ungdommens Hus er attraktivt for de unge (Foto: Fredericia AVISEN)

Unge- og Uddannelsesudvalget i Fredericia har besluttet at sætte foreløbig stop for planerne om at etablere et klubtilbud i midtbyen. Beslutningen kommer efter både Børne- og Skoleudvalgets og Unge- og Uddannelsesudvalgets drøftelser i januar 2023, hvor forvaltningen havde udarbejdet tre forskellige driftsmodeller for et sådant tilbud.

Alle driftsmodellerne tog udgangspunkt i en placering på Ungdommens Hus og med åbningstid mandag aften. Den anbefalede model fra forvaltningen var en løsning med åbningstid én gang i måneden.

Beslutningen kommer efter både Børne- og Skoleudvalgets og Unge- og Uddannelsesudvalgets drøftelser i januar 2023, hvor forvaltningen havde udarbejdet tre forskellige driftsmodeller for et sådant tilbud. Alle driftsmodellerne tog udgangspunkt i en placering på Ungdommens Hus og med åbningstid mandag aften.

– Vi har besluttet, at der ikke skal være nogen klub i midtbyen før vi har afdækket behovet, som vi ikke ved om er der, og vi er samtidig presset på økonomien. Generelt er økonomien presset. Vores opfattelse er, at de unge ikke mangler tilbud, siger næstformand i Unge- og Uddannelsesudvalget, Vibe Dyhrberg (A).

Der er allerede eksisterende tilbud for unge i Fredericia på Nørre Allé, Erritsø Bygade, Fjordbakkeskolen afdeling Taulov og Haveplads. Dyhrberg fortsætter:

– Skulle man åbne i midtbyen én gang om måneden, skulle man trække ressourcer fra eksempelvis Taulov, hvor vi kæmper for et tilbud. En gang om måneden er ikke det vi ønsker. Stod det til mig, skulle det være to gange om ugen som minimum, siger Vibe Dyhrberg.

a

Dyhrberg bakkes op af formand Pernelle Jensen.

– Forvaltningen villle have en dag om måneden på Ungdommens Hus. Det ville ikke passe til den målgruppe vi vil have. Vi kan heller ikke tage noget fra andre tilbud, så derfor har vi ikke sagt det kan lade sig gøre pt., siger Jensen.

Udvalget erkender, at valget af driftsmodel for midtbyklubben vil medføre indirekte økonomiske konsekvenser i forskelligt omfang. For eksempel vil en udvidet tilstedeværelse på Ungdommens Hus’ matrikel medføre merforbrug i driftsmidler. Desuden kan merforbrug i lønudgifter opstå, afhængigt af hvilke medarbejdere der forventes at løse opgaven, da antallet af eftermiddags- og aftentimer for den enkelte medarbejder stiger og udløser et større tillæg i henhold til arbejdstidsaftalen.

Unge- og Uddannelsesudvalget vil først undersøge behovet for et klubtilbud i midtbyen, inden de træffer en endelig beslutning.

– Vi vil afdække behovet først, og så er jeg personligt ikke glad for at trække ressourcer fra andre steder, siger Vibe Dyhrberg.

Indtil videre er planerne sat på pause, mens udvalget arbejder på at afdække behovet og overveje de økonomiske konsekvenser af et sådant tilbud.

Ud over de økonomiske aspekter ønsker Unge- og Uddannelsesudvalget at sikre, at et eventuelt nyt klubtilbud i midtbyen ikke konkurrerer med de eksisterende tilbud og skaber en ubalance i ressourcefordelingen. Udvalget er opmærksomme på vigtigheden af at tilbyde attraktive og relevante aktiviteter for de unge i Fredericia, men ønsker også at sikre, at de træffer den rette beslutning for alle parter.

– Vi er nødt til at tage hensyn til de unge i hele kommunen og ikke kun fokusere på midtbyen. Vi vil gerne have et bredt udbud af aktiviteter og klubtilbud, der dækker de unges interesser og behov, men det skal ske på en ansvarlig og bæredygtig måde, siger Vibe Dyhrberg.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her