Mental mistrivsel blandt børn og unge er et stigende problem, som bliver forværret, hver gang vi måler på det. Den seneste undersøgelse, Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen, viser en forværring i den mentale mistrivsel blandt børn og unge. Vi bør derfor være undersøgende på hvad der er årsagen til, at så mange børn og unge mistrives, og ligeledes hvorfor det er så svært at være barn og ung i dagens Danmark.

Problemet med mental mistrivsel kan ikke kun forklares på individniveau, da der er komplekse faktorer involveret. Mens sociale medier og præstationskrav og perfekthedskultur er nogle af de faktorer der kan bidrage til problemerne, så har Corona epidemiens omvæltning af vores hverdagsliv helt sikkert også spillet en rolle i forhold til den mistrivsel, vi ser lige nu.

Men det er vigtigt at bemærke, at problemet med mental mistrivsel ikke kun er en nyere udvikling. Reformer i skoler, gymnasier og sundhedssystemer har med sikkerhed også bidraget til mistrivsel i forsøget på at skabe den bedste version af Danmark til de kommende generationer.

Den mentale sundhed bør prioriteres højt på den politiske dagsorden, og alle beslutninger og initiativer bør måles op mod denne prioritering.

For hvad nytter alt det, vi i fællesskab opnår som samfund af økonomisk velstand, uddannelse og viden, hvis vores generationer af unge mennesker mistrives så grundlæggende, som Den Nationale Sundhedsprofil viser.

Med venlig hilsen

Sune Nørgaard Jakobsen

Dansk Folkeparti, Fredericia

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her