I få minutter i starten af anden halvleg var der spænding i opgøret mellem FHK og Nordsjælland, men så slog fredericianerne atter et hul og så sig ikke tilbage og vandt med 32-23.

Søndag eftermiddag dannede Middelfart Sparekasse Arena rammen om en spændende håndboldopgør mellem Fredericia Håndboldklub og Nordsjælland Håndbold. Begge hold havde meget på spil, og kampen var ventet at blive en intens affære. Nordsjælland, der inden kampen lå på en imponerende tredjeplads i ligaen, havde overrasket mange med deres stærke start på sæsonen. Dog var en del af forklaringen, at de primært havde mødt hold fra den nedre del af tabellen, hvilket satte deres placering i perspektiv. Alligevel kunne man ikke undervurdere deres momentum.

FHK, på sin side, havde mulighed for at avancere i tabellen og overtage Nordsjællands tredjeplads, hvis det lykkedes dem at trække sig sejrrigt ud af opgøret. Det var derfor en kamp med store konsekvenser for begge mandskaber, og forventningerne blandt de fremmødte fans var høje til at hente en sikker sejr inden et hektisk program venter startende med Paris på udebane på onsdag.

Fra kampens start var det tydeligt, at der var en markant forskel i niveau mellem de to mandskaber. FHK satte sig straks på opgøret, mens Nordsjælland kæmpede for at finde deres rytme. Thorsten Fries stod som en mur i målet for hjemmeholdet og lukkede effektivt af for Nordsjællands angreb. Med flere flotte redninger rullede Fries i den grad gardinet ned, og gæsterne havde store problemer med at finde netmaskerne.

Efter 12 minutters spil havde Nordsjælland kun formået at score to gange, hvilket vidnede om FHK’s stærke defensiv. På dette tidspunkt kunne Fries prale af en imponerende redningsprocent på hele 66%, hvilket gav FHK det nødvendige fundament til at tage teten i kampen. Med scoringen på 6-2 i FHK’s favør var det hjemmeholdet, der kontrollerede spillet og dominerede på banen.

FHK’s flotte start fortsatte ufortrødent, og føringen blev udbygget til 8-2, mens Nordsjælland fortsat led under en måltørke. Det varede helt frem til det 18. minut, hvor Nordsjællands Matias Campbell endelig fik hul på bylden og brød en ni minutter lang måltørke for gæsterne. Trods denne reducering kunne Nordsjælland ikke matche FHK’s intense pres, og kampen var stadig præget af hjemmeholdets overlegne spil.

Selvom FHK havde fået en solid start på kampen, gik det hurtigt i stå for hjemmeholdet angrebsmæssigt. Især efter indskiftningen af Mads Kjeldgaard begyndte FHK at miste momentum. Kjeldgaard lavede flere uheldige fejl i opbygningen af angrebene, hvilket gav Nordsjælland mulighed for at arbejde sig tilbage i kampen. Pludselig havde gæsterne reduceret afstanden, og stillingen var nu 10-6, hvilket bragte nervøsitet ind i arenaen.

Trods den tidligere store føring var FHK’s angreb blevet statisk, og det udnyttede Nordsjælland til at komme endnu tættere på. Ved pausen viste måltavlen 11-8, og Nordsjælland havde for alvor fået ny tro på, at de kunne kæmpe sig tilbage i kampen. FHK gik dermed til pause med en langt mindre komfortabel føring, og der ventede en spændende anden halvleg.

Nordsjælland kom flyvende ud af omklædningsrummet i anden halvleg og satte sig straks på spillet. De scorede de første tre mål uden svar fra FHK, hvilket betød, at kampen pludselig stod helt lige med stillingen 11-11. Hjemmeholdets komfortable føring fra første halvleg var nu fuldstændig udvisket, og spændingen var for alvor tilbage i Middelfart Sparekasse Arena.

Med stillingen helt lige var alt nu åbent, og momentum havde skiftet til gæsternes favør. Nordsjælland virkede langt skarpere, mens FHK kæmpede med at finde deres rytme og genskabe det flow, der havde givet dem føringen tidligere i kampen. Arenaen summede af nervøsitet og forventning, for begge hold havde nu en reel chance for at tage sejren.

Som anden halvleg skred frem, lykkedes det FHK at stabilisere sig og sætte en prop i Nordsjællands offensive bølge. Hjemmeholdet begyndte at få styr på deres angrebsspil igen, og defensivt var de tilbage på niveau, hvilket hjalp med at genvinde kontrollen over kampen. Midtvejs i anden halvleg havde FHK opbygget en komfortabel føring på 21-17, og det var tydeligt, at de havde genfundet det overtag, som de havde i kampens indledning.

En stor del af æren for FHK’s tilbagevenden i kampen gik til Thorsten Fries, der fortsatte sit storspil mellem stængerne. Han leverede flere afgørende redninger, og med sin anden straffekastredning fjernede han enhver tvivl om, hvem der havde overtaget. Carl-Emil Haunstrup, der ellers normalt er sikker fra syv-meter pletten, blev fuldstændig neutraliseret af Fries, der med sine aktioner pillede pynten af Nordsjællands skarpskytte.

Med seks minutter tilbage af kampen var der ikke længere nogen tvivl om udfaldet. Thorsten Fries fortsatte sin imponerende præstation som en uigennemtrængelig mur i målet, og FHK havde fuld kontrol over begivenhederne. Kasper Young cementerede FHK’s dominans med en scoring i det tomme mål, der bragte dem foran med 28-21. Nordsjællands træner, Laurids Søgaard Petersen valgte i desperation at forlange en timeout, men det var tydeligt, at løbet var kørt, og timeouten kom alt for sent til at ændre kampens skæbne.

Kampen endte med en knusende sejr til FHK på 32-23, hvilket betyder, at holdet nu overtager tredjepladsen i tabellen. Det var en overbevisende præstation, som understregede holdets styrke, da det gjalt. Næste udfordring for FHK venter allerede på onsdag, hvor de står overfor en svær udekamp i Champions League mod det stærke Paris-mandskab.