2.6 C
Copenhagen
onsdag 15. januar 2025

Indbrudstyv blev selv offer for røveri samme dag

0

Sydøstjyllands Politi har haft travlt med at opklare en sag, der strækker sig over flere hændelser. Politiet har fundet en forbindelse mellem et indbrud i en virksomhed på Jens Holms Vej i Kolding og et røveri på åben gade i Kolding. Politikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd fortæller, at sagen har involveret flere personer og en opsigtsvækkende efterforskning.

Indbrud på Jens Holms Vej

Tirsdag morgen mellem klokken 04.00 og 05.00 blev der begået indbrud i en virksomhed på Jens Holms Vej i Kolding. Tyven fik her adgang gennem virksomhedens indgangsdør, muligvis ved hjælp af en nøgle. På stedet blev både værksted og kontor gennemrodet, og diverse håndværktøj blev stjålet. Politiet har endnu ikke fået opgjort værdien af det stjålne værktøj.

Efterforskningen førte politiet til en 36-årig mand fra Kolding, som blev sigtet for indbruddet. Politikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd forklarer, at en taxachauffør muligvis spillede en rolle i opklaringen.

– Vi tror, at chaufføren kendte ejeren af virksomheden og derfor kunne fortælle, hvem han havde kørt til stedet, siger han og understreger, at der stadig hersker usikkerhed om detaljerne.

De stjålne genstande blev senere fundet og returneret til ejeren.

Røveri på Mazantigade

Samme dag klokken 10.22 blev en person udsat for et voldsomt røveri på Mazantigade i Kolding. Den forudrettede person blev overfaldet med spark og flere knytnæveslag og fik frarøvet sine personlige ejendele. Det er uklart, præcist hvilke genstande der blev taget, men der er formentlig tale om en telefon og en pung.

Imens afslørede efterforskningen en uventet forbindelse til indbruddet på Jens Holms Vej tidligere samme morgen.

De to mænd, heriblandt en 35-årig fra Esbjerg, blev anholdt og sigtet for røveriet. Det stod dog ikke straks klart, hvordan hændelserne hang sammen, før efterforskningen viste, at den forudrettede i røveriet faktisk var den samme 36-årige mand, der tidligere på dagen var blevet sigtet for indbruddet på Jens Holms Vej.

Forløbet og relationerne mellem de involverede personer undersøges fortsat for at klarlægge baggrunden for hændelserne, og Arno Rindahl Petersen var tilbageholdende med at kommentere, om der var en relation mellem parterne.

De involverede er senere blevet afhørt og løsladt, mens politiet fortsætter med at efterforske sagen og afdække de præcise forbindelser mellem hændelserne.

Ung mand sigtet for hashbesiddelse ved Ungdommens Hus

0

Tirsdag aften bemærkede en patrulje fra Sydøstjyllands Politi tre personer, der opførte sig mistænkeligt i området ved Ungdommens Hus i Norgesgade i Fredericia.

Politikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd oplyser, at patruljen observerede de tre personer klokken 20.36, da de bevægede sig mod et mørklagt skovområde. Patruljen vurderede her situationen som mistænkelig og valgte derfor at tage kontakt til gruppen.

– Tre personer blev set gå mod et mørklagt skovområde. Patruljen fandt det mistænkeligt og besluttede at henvende sig. Der lugtede af hash, så vi visiterede personerne, og på den ene fandt vi en joint, forklarer politikommissær Arno Rindahl Petersen fra Patruljecenter Syd.

Under visitationen fandt politiet en joint på en 18-årig ung mand fra Fredericia, som blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. De to øvrige, begge 16-årige fra Fredericia, havde ikke noget ulovligt på sig og blev derfor ikke sigtet.

Politikommissæren uddybede ikke, hvad der videre skal ske i sagen mod den unge mand.

Fredericia har brug for en ny kurs

0

Danmarksdemokraterne i Fredericia har sat navn på deres frontfigur til det kommende kommunalvalg. 26-årige Mathilde Hammer skal stå i spidsen for partiet, der med mærkesager som økonomisk ansvarlighed, velfærd og borgerinddragelse går til valg med ambitionen om at skabe en ny politisk kurs for kommunen.

Ifølge Hammer, der til sommer afslutter sin kandidatuddannelse i Dansk og Samfundsfag på Syddansk Universitet, har hun både faglig og personlig tilknytning til de mærkesager, hun ønsker at fremme.

– Jeg bor indenfor voldene i dag, men har tidligere boet på landet i Fredericia, så jeg har erfaring med samspillet mellem land og by. Jeg er i gang med en kandidatgrad i Dansk og Samfundsfag på Syddansk Universitet i Odense, og jeg afslutter min uddannelse til sommer. I øjeblikket skriver jeg mit speciale om CO2-afgiften på landbruget, som selvfølgelig passer til mit politiske ståsted, fortæller hun indledende om sig selv. 

Økonomisk ansvar som omdrejningspunkt

I samtalen drejer Mathilde Hammer hurtigt opmærksomheden mod kommunens økonomiske udfordringer, som hun ikke er bleg for at påpege, og som hun mener kræver en mere ansvarlig tilgang. Hun peger på tilbagevendende overskridelser af budgetterne som et væsentligt problem, der skaber usikkerhed og ineffektivitet i kommunens arbejde.

– Jeg synes simpelthen ikke, det kan være rigtigt, at budgetterne konsekvent overskrides. Der er behov for, at nogen tager ansvar og rydder op. Det er noget, jeg og resten af Danmarksdemokraterne er klar til, siger hun og pointerer, at hun ønsker at basere sin tilgang på gennemsigtighed og en målrettet prioritering af ressourcerne.

Spidskandidaten stiller sig også kritisk over for fordelingen af vederlag og bestyrelsesposter blandt kommunens politikere, som hun mener bør afspejle arbejdsindsatsen frem for økonomiske fordele. Hun indrømmer gerne, at det ikke kun er et lokalt problem, men peger samtidig på borgmesteren i Svendborg, der har valgt at sige nej til ekstra vederlag for bestyrelsesposter, som et eksempel.

– Hvis man virkelig brænder for at gøre en forskel, så bør man prioritere arbejdet, ikke vederlagene, siger hun.

Frihed til valg og fokus på landdistrikter

Et andet væsentligt punkt for Mathilde Hammer er, at hun mener, borgernes frihed til at vælge er afgørende. Hun fremhæver ønsket om at etablere et friplejehjem i Fredericia som en del af en strategi for at give borgere bedre muligheder for at vælge den løsning, der passer bedst til deres behov.

– Jeg mener, det handler om at give borgerne mulighed for at vælge den bedste løsning for dem selv, og det skal vi også tage hensyn til i vores politik, siger hun og tilføjer:

– Frihed til at vælge er et emne, der ligger mig meget på sinde. Det er en grundlæggende værdi for partiet.

Hammer vil også gerne lægge vægt på at sikre, at hele kommunen – også landdistrikterne – forbliver attraktive steder at bo. Hun har tidligere udtrykt bekymring over, at daginstitutioner i landdistrikterne ofte bliver genstand for besparelser og budgetforhandlinger.

– Det er nødvendigt at sikre, at der er gode forhold i landdistrikterne, både for familier og for dem, der vælger at bo der. Der er en grund til, at folk bosætter sig på landet – ikke for at kigge på solceller, men for at nyde den skønne natur, vi har i Fredericia, siger hun.

“Min dør er altid åben”

Mathilde Hammer er ikke ny i politik. Som tidligere lokalformand for Nye Borgerlige har hun allerede erfaring med det politiske maskinrum, men det var Danmarksdemokraternes stifter, Inger Støjberg, der inspirerede hende til at tage skridtet over i det nye parti.

– Jeg har altid brændt for at gøre en forskel, og det er også derfor, jeg har valgt at engagere mig i politik, fortæller hun.

Som spidskandidat for Danmarksdemokraterne lægger Hammer vægt på at være tilgængelig og lydhør over for borgerne. Hun har allerede annonceret sin kandidatur på sociale medier og planlægger at tage dialogen direkte til vælgerne gennem opsøgende aktiviteter.

– Jeg brænder for at komme ud og tale med folk, og det er netop derfor, jeg har annonceret min kandidatur på mine sociale medier. Jeg har også skrevet, at min dør altid er åben for alle, der ønsker at tale med mig. Derudover har jeg en plan om, at når sommeren kommer, vil jeg begynde at banke på døre rundt omkring i kommunen for at møde borgerne og høre deres tanker og bekymringer. 

Valgprogram stadig under udarbejdelse

Danmarksdemokraternes valgprogram er stadig under udarbejdelse, men Hammer fremhæver allerede nu økonomisk ansvarlighed, bedre velfærd og borgernes frihed til at vælge som partiets kerneområder. Hun ser frem til at præsentere programmet og til at engagere sig i dialogen med borgerne om, hvordan Fredericia kan udvikle sig i en retning, der gavner alle dele af kommunen.

– Vi har brug for en ny retning i Fredericia, og jeg tror på, at Danmarksdemokraterne kan gøre en forskel, siger hun og tilføjer som en afsluttende bemærkning:

– Jeg mener nemlig, at borgerne i Fredericia Kommune alt for ofte ikke bliver hørt, og jeg ønsker at gøre en forskel ved at være til stede og lytte til dem.

Danmark åbnede VM med overbevisende storsejr

0

Spændingen forsvandt hurtigt, og Danmark gjorde kort proces i deres åbningskamp ved VM i herrehåndbold. I en propfyldt Jyske Bank Boxen i Herning, hvor danskernes røde og hvide farver prægede hele arenaen, blev Algeriet aldrig en reel udfordring. Euroforien var til at mærke blandt publikum, og det danske landshold leverede varen med en knusende sejr på 47-22.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at Danmark havde et helt andet niveau end deres modstandere. Dog var de første minutter præget af en smule uskarphed foran mål, og Algeriets keeper leverede flere flotte redninger. Det holdt spændingen kortvarigt i live, og Danmark førte kun 8-5 efter 12 minutter. Her satte danskerne tempoet i vejret og skærpede disciplinen markant. Stillingen blev hurtigt ændret til 11-5 efter et effektivt dansk run.

Emil Nielsen trådte ud af Landins skygge

En af kampens helt store profiler var Emil Nielsen, der tog sin første slutrunde uden Niklas Landin på holdet som en anledning til at vise sit fulde potentiale. Og det gjorde han med bravour. Nielsen lukkede fuldstændig af i målet og var afgørende for, at Danmark kunne skabe det store forspring. Med redninger på stribe og en intensitet, der smittede af på hele holdet, blev han fortjent kåret som kampens spiller.

Hans præstation i starten af anden halvleg var særligt bemærkelsesværdig. Med flere afgørende redninger gav han Danmark mulighed for at lave et imponerende 5-0-run, som hurtigt slukkede ethvert håb hos algerierne. Publikum kvitterede med stående bifald og skabte en elektrisk stemning i hallen.

Rotation og bredden i fokus

Som kampen skred frem, benyttede landstræner Nikolaj Jacobsen muligheden for at rotere godt i truppen. Flere spillere fik spilletid, og bredden på det danske hold blev tydeligt. Uanset hvem der blev sendt på banen, blev niveauet opretholdt, og Danmark fortsatte med at dominere. Ved stillingen 36-15 midt i anden halvleg var kampen for længst afgjort, og de danske spillere kunne tillade sig at eksperimentere med forskellige kombinationer.

Slutresultatet på 47-22 understregede den totale danske overlegenhed og gav samtidig en forsmag på, hvad publikum kan forvente i de kommende kampe. Algeriet blev simpelthen spillet ud af banen, og de havde svært ved at finde løsninger på Danmarks angrebsspil og solide forsvar.

Blikket mod Tunesien

Med en overbevisende start på slutrunden kan Danmark nu se frem mod deres næste opgave. På torsdag står de over for Tunesien i endnu en kamp i det indledende gruppespil. Hvis aftenens indsats er en indikator, ser Danmark ud til at være i topform og klar til at jagte en ny VM-titel.

Live: Danmark møder undertippede afrikanere

0

Danmarks herrelandshold tager kl. 20:30 hul på VM, når de møder Algeriet i Jyske Bank Boxen. AVISEN er til stede og vil fra liveopdatere kampen.

Derfor vil Danmarksdemokraterne ikke i valgforbund

0

Danmarksdemokraterne i Fredericia har valgt en anderledes tilgang til det kommende kommunalvalg. Partiet har besluttet ikke at indgå i det borgerlige valgforbund, som ellers samler Liberal Alliance, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Spidskandidat Mathilde Hammer begrunder beslutningen med et ønske om at sikre troværdighed over for vælgerne.

Mathilde Hammer lægger vægt på, at det for partiet er afgørende, at en stemme på Danmarksdemokraterne forbliver en stemme på netop dem og ikke ender som støtte til andre partier. Hun understreger, at vælgerne skal have klarhed over, hvad deres stemme bruges til, og fremhæver, at denne gennemsigtighed er central for partiets troværdighed i Fredericia.

– Jeg mener, at det er vigtigt at sikre troværdigheden. Hvis en borger som Hr. Jensen i Herslev stemmer på os, skal det være en stemme på Danmarksdemokraterne. Jeg er ikke sikker på, at alle borgere er klar over, hvad det betyder at stemme på et parti, hvis stemmen ikke nødvendigvis går til det parti, de har stemt på. Det er noget, der bekymrer os dybt her i Fredericia.

Uafhængighed som omdrejningspunkt

Ifølge Danmarksdemokraterne handler det om at sikre, at deres politiske værdier og vælgernes stemmer står klart og ikke bliver blandet med andre partiers dagsordener. Spidskandidaten fremhæver her, at partiet ønsker at forblive tro mod sine egne principper.

– Vi ønsker virkelig at gøre en forskel og kæmpe for Danmarksdemokraternes værdier i Fredericia. Det skal være, fordi det er vores værdier og de mennesker, der har stemt på os. Så vi må vente og se den 18. november, hvor mange mandater borgerne her i kommunen vil give os. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få deres stemmer.

Blå borgmester trods fravalg af forbund

På trods af beslutningen om at stå uden for det borgerlige valgforbund fastholder Danmarksdemokraterne deres opbakning til en borgerlig borgmester. Mathilde Hammer slår dog fast, at partiets selvstændighed er altafgørende:

– Vi tør gå imod strømmen, og vi har valgt ikke at indgå i valgforbund med andre blå partier. En stemme på os er en stemme på Danmarksdemokraterne. Vi peger på en blå borgmester, men hvem det bliver, afhænger af valgresultatet.

Beslutningen viser en forskel i tilgang mellem Danmarksdemokraterne og de øvrige blå partier i Fredericia, hvor partiet håber på at styrke sin position gennem et klart signal om politisk uafhængighed. 

– Jeg mener, det er vigtigt at holde fast i vores uafhængighed og sikre, at vores stemme ikke går til andre partier, afslutter Mathilde Hammer.

To mænd anholdt for svindel mod ældre borgere i Jylland og på Fyn

0

To mænd på henholdsvis 36 og 32 år er blevet anholdt og varetægtsfængslet i fire uger, efter de blev sigtet for en række svindelsager mod ældre borgere i Jylland og på Fyn.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi har de to mænd blandt andet opereret i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld.

De sigtede er mistænkt for at have lokket kreditkort fra ældre mennesker og derefter hævet kontanter fra deres konti, og svindlen har påvirket borgere i både Sydøstjyllands og Syd- og Sønderjyllands politikredse.

Efterforskningsarbejde bag anholdelser

Anholdelserne, der fandt sted torsdag og fredag, er resultatet af et længerevarende efterforskningsarbejde, oplyser politiinspektør Jacob Ulvedal fra Sydøstjyllands Politi.

– Takket være et solidt efterforskningsarbejde er to mænd, der står bag talrige svindelsager, anholdt og varetægtsfængslet. Politiet efterforsker nu videre på sagerne, og det kan ikke udelukkes, at de to mænd vil blive sigtet for flere forhold på sigt, siger Jacob Ulvedal.

Gode råd mod svindel

I forbindelse med sagen opfordrer Sydøstjyllands Politi borgere til at være opmærksomme og skeptiske over for fremmede, der beder om personlige oplysninger eller adgang til bankkonti.

Politiet anbefaler desuden at:

• Få udeladt nummer hos teleudbyderen for at beskytte personlige oplysninger.

• Gøre sociale medieprofiler mere private.

• Være på vagt over for uanmeldte besøg eller telefonopkald fra ukendte personer.

Politiet har også udarbejdet materialer som folderen ”Forebyg svindel” og ”Vær skeptisk, hvis du…”, som kan downloades og deles med ældre familiemedlemmer.

Efterforskningen af sagen fortsætter.

Mand varetægtsfængslet efter fund af 4,7 kg narkotika

0

En 38-årig mand fra Kolding blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding og varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi på det sociale medie X her til eftermiddag.

Manden er sigtet for besiddelse af 4,7 kilo hård narkotika og et skydevåben. Han blev anholdt mandag som resultat af en længerevarende efterforskning. Sigtede valgte ikke at kære rettens afgørelse, oplyser Sydøstjyllands Politi i opslaget:

– En 38-årig mand fra Kolding, som i går blev anholdt for besiddelse af 4,7 kg hård narkotika og et skydevåben, er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Anholdelsen er resultatet af en længerevarende efterforskning. Sigtede kærede ikke afgørelsen.

Grundlovsforhøret fandt sted klokken 09.00 i grundlovsretssalen i Kolding.

Trafikken glider igen på Den Nye Lillebæltsbro efter akut vejarbejde

0

Trafikken på Den Nye Lillebæltsbro i retning mod Jylland er tilbage til normale tilstande efter et akut vejarbejde tidligere på dagen, oplyser P4 Fyn.

Arbejdet, som resulterede i en spærring af det højre spor på E20, blev påbegyndt tidligere i dag og varede frem til klokken 14. Ifølge meldinger fra P4 Fyn skabte spærringen en vis trængsel, men trafikken ruller nu igen uden problemer på alle spor.

– Alle spor er farbare på E20 Den Nye Lillebæltsbro i retning mod Jylland, og trafikken ruller fint, lyder det i meldingen.

Broen, der forbinder Fyn med Jylland, er en central færdselsåre, og spærringer som denne kan ofte skabe store udfordringer for pendlere og tung trafik. Derfor var dagens melding om genåbning af alle spor tiltrængt for bilister, der nu igen kan forvente en uforstyrret tur over Lillebælt.

Byt dig til en ny garderobe i weekenden

0

Midt i Odenses gågade åbner en gruppe unge en helt særlig butik henover denne weekend. Swopshop er navnet på en pop-up-butik, hvor besøgende kan bytte sig til nyt tøj uden at bruge penge – og samtidig bidrage til en mere bæredygtig hverdag. Butikken er et initiativ fra Ungdomscenter Højstrup og skal inspirere til mindre spild og mere genbrug.

Swopshop-konceptet er enkelt: Man afleverer sit brugte tøj og modtager de såkaldte “coins” i bytte, som kan bruges til at tage andet tøj med hjem.

Lars Sommer, leder af Ungdomscenter Højstrup, fortæller:

– Vi har allerede haft en tøjbyttestation i Ungdomscenter Højstrup i snart et år. De unge synes, at det er fedt at kunne få noget “nyt” tøj uden at være med til at belaste klimaet. De er med til at forlænge tøjets livscyklus, når de upcycler det eller bare ved, at det skifter ejer.

Samarbejde på tværs af byen

Swopshop er resultatet af et samarbejde mellem flere aktører, herunder Odense Renovation, genbrugsuniverset Zirkel og foreningen Bronx i Bolbro, og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen understreger vigtigheden af sådanne initiativer.

– Det er vigtigt at slå fast, at det er de voksnes ansvar at bekæmpe de konsekvenser, som vores forbrugsfest medfører for vores fælles klode. En del af det ansvar handler også om at skabe gode rammer for, at børn og unge kan udleve den interesse for bæredygtighed, som vi ved, at mange unge har.

Placeringen midt i Odenses gågade skal gøre det lettere for flere at opdage fordelene ved genbrug, og lokalerne på Kongensgade 13 er stillet gratis til rådighed af udlejeren.

Tøjbytte som en del af hverdagen

Odense Renovation har tidligere faciliteret tøjbyttestationer på byens folkeskoler, og Morten Glasius, funktionsleder for Kommunikation i Odense Renovation, ser positivt på udviklingen.

– Man kan få meget ud af at bytte. Vi opfordrer altid odenseanerne til at mindske deres affaldsmængde og genanvende, hvad de kan. En god vej til at give familierne i Odense nye vaner går ofte gennem børnene. Vi håber derfor, at idéen med tøjbyttestationer på skoler vil brede sig, så det bliver let for familierne at aflevere aflagt børnetøj, der kan få liv som “nyt tøj” hos et andet barn i byen.

Samtidig håber Lars Sommer, at flytningen til gågaden i weekenden vil tiltrække endnu flere besøgende.

– Vi håber, at flere odenseanere får øjnene op for den mulighed, når vi laver swopshoppen midt i byen, hvor mange kommer forbi.