Sushirestauranten Kings Sushi i Fredericia har modtaget en sur smiley fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg den 18. september. Restauranten blev idømt en bøde på 5.000 kroner som følge af flere hygiejniske mangler i tilvirkningsområdet.

Kontrollen viste, at rengøringsstandarden var utilstrækkelig. Fliser ved gulvlister og kanter bar præg af opsprøjt og indtørrede fødevarerester, ligesom der var snavs på undersiden af hylder i tilvirkningsområdet. Vasken i det varme køkken var fedtet med gullige belægninger, og der var formodet skimmelvækst på gummilisterne i køleenheden. Dressingflaskerne var dækket af indtørrede fødevarerester, og skærebrætterne, der blev brugt til tilberedning af sushi, havde mørke belægninger. Endvidere var gulvet under køleenheden i sushiområdet beskidt med indtørrede fødevarerester og støv, ligesom der blev observeret fedtede belægninger og støv på rørføringen i køkkenet. Tørvarelageret fremstod også beskidt med fødevarerester og snavs.

Fødevarestyrelsen vejledte restauranten om den konkrete risiko for kontaminering, og virksomheden erkendte behovet for at fokusere mere på rengøring. Ifølge restauranten har de fire fuldtidsansatte, som arbejder i køkkenet.

Der var dog også forhold, der blev kontrolleret uden anmærkninger. Faciliteter til håndvask og aftørring af hænder, opbevaring på køl og frys, skadedyrssikring og virksomhedens egenkontrol blev alle godkendt. Endvidere blev der fulgt op på tidligere indskærpelser, som var bragt i orden, herunder vedligeholdelse af kælderlokaler og lukning af rørføringer.

AVISEN har forsøgt at få en kommentar fra indehaveren, men han er ikke vendt retur endnu.